3FM Serious Request in actie voor Stichting ALS Nederland: Het Glazen Huis strijkt neer in Nijmegen

Gisteren kondigden 3FM-dj's Rob Janssen en Wijnand Speelman met veel enthousiasme aan dat 3FM Serious Request zich dit jaar zal inzetten voor Stichting ALS Nederland. Bovendien is onthuld dat het Glazen Huis voor deze speciale twintigste editie zal schitteren op de historische Grote Markt in Nijmegen, de oudste stad van Nederland.

Een genadeloze ziekte

De tijd dringt. In Nederland leven ongeveer 1500 mensen met ALS. Elk jaar worden er 500 nieuwe patiënten gediagnosticeerd, terwijl er ook 500 dierbaren aan deze genadeloze ziekte overlijden. Dit betekent dat duizenden gezinsleden, vrienden, kennissen, familieleden en collega's geconfronteerd worden met deze verwoestende ziekte. Bij ALS raken de spieren één voor één verlamd, en gemiddeld leven patiënten nog slechts 3 tot 5 jaar na het optreden van de eerste symptomen.

Stichting ALS Nederland

Stichting ALS Nederland heeft als doel om wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS te financieren. Daarnaast biedt de stichting ook ondersteuning bij de aanschaf van hulpmiddelen, zoals spraakcomputers, rolstoelbussen en opklapbare elektrische rolstoelen. Deze essentiële hulpmiddelen geven mensen met ALS en hun naasten de vrijheid om volop van het leven te kunnen genieten. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor broodnodig onderzoek en de ondersteuning van patiënten, komt 3FM Serious Request dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland.

Menno de Boer (zendermanager NPO 3FM): “Met 3FM Serious Request willen we Nederland verbinden, maar bovenal in beweging brengen. ALS is een van de weinige dodelijke ziektes. Er is geld nodig voor onderzoek, maar ook voor hulpmiddelen om mensen met ALS en hun naasten bewegingsvrijheid te geven. Samen met heel Nederland maken we ons sterk om die patiënten en hun families te helpen en hopelijk het onderzoek juist nu dat zetje te geven zodat ALS geen dodelijke ziekte meer is. Met het gastvrije Nijmegen, de oudste stad van Nederland, hebben we een prachtig decor om eind december het Glazen Huis te laten schitteren. Prachtige verhalen, kom-in-acties, live muziek van de beste artiesten: dit wordt een unieke editie, waarbij we hopen dat heel Nederland samen met ons in beweging komt voor Stichting ALS Nederland.”

Limore Noach (directeur Stichting ALS Nederland): "We zijn ontzettend blij dat Stichting ALS Nederland is gekozen als het goede doel voor 3FM Serious Request 2023! De opbrengst van dit fantastische evenement is hard nodig voor verder onderzoek. Dankzij recente technologische ontwikkelingen hebben we hoop dat ALS in de nabije toekomst een behandelbare ziekte wordt, in plaats van een doodvonnis. We ondersteunen ook projecten gericht op optimale zorg en hulpmiddelen, want voor mensen die de diagnose ALS krijgen, is het niet alleen een kwestie van overleven, maar ook van kwaliteit van leven. Het is nu tijd om door te pakken en het onderzoek naar ALS op grotere schaal uit te breiden. We mogen geen tijd verliezen!"

Het Glazen Huis zal van 18 tot en met 24 december te bewonderen zijn in Nijmegen. De line-up van dj's die dit jaar in het huis zullen verblijven, zal op een later tijdstip door NPO 3FM bekend worden gemaakt.

Bekijk de video van de onthulling van het mini-glazenhuis op de Grote Markt hier.

Dit vind je misschien ook leuk…