13x koffie drinken in het centrum van Nijmegen

In elke straat/hoek van de binnenstad is er wel een koffietentje te vinden. Of je nu op de Grote Markt zit met je kopje koffie, Lange Hezelstraat, Koningsplein, Pauwelstraat, Ziekerstraat.. overal kan je een: cappuccino, latte macchiato, chai latte of espresso scoren! Dus ben jij niet te genieten zonder een stevig bakkie pleur? Of wil je een nieuw koffietentje ontdekken? Lees dan dit lijstje en plof neer bij een van deze locaties. 

1. Bairro Alto

Verscholen achter de drukke ‘Grote Markt’ in Nijmegen vind je Bairro Alto. Een plek waar het dagelijks ruikt naar vers gebakken taart en koffie.

2. Doppio

''We love to make coffee for the city that loves to drink it''. Elke dag staan staan ze bij Doppio, midden in Nijmegen, klaar om jouw favoriete koffie te maken. Hier kun je binnen stappen om bij te kletsen, te genieten, tot rust te komen of te werken.

3. a t e l i e r.

Nieuw in Nijmegen: a t e l i e r. een ALL DAY koffie- en borrelzaak waar de bar alle genotsmomenten van de dag verbindt. Zin om wat nieuws te ontdekken? Wandel dan snel naar Van der Brugghenstraat 14.

4. Kushiin

Omdat we het zelf niet beter kunnen zeggen, het woord aan eigenaar Abdi Kadar: “Ik ben zelf een ontzettende koffie liefhebber. Maar wat Kushiin zo uniek maakt, los van de koffie en heerlijke gerechten is de warmte die wij willen uitstralen als zaak.”

5. HOLT

Als je door de Lange Hezelstraat wandelt dan is dit leuke tentje Holt niet te missen. Hun pretloket, zoals ze het zelf noemen, is open voor alle wandelaars. Ook kun je plaatsnemen op hun terras of drink een lekker kopje koffie binnen.

9. Borboleta

Borboleta is een sociale onderneming waar zowel in de bediening als in de keuken mensen met een (verstandelijke) beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt werken. Een fijne, knusse plek in mediterrane stijl waar de koffiebonen komen van koffiebranderij Coffun: een sociale onderneming in Malden. Van een Cortado tot een Flat white, koffie-keuze genoeg. 

10. PUCK Speciality Coffee

De naam zegt het al: PUCK is gespecialiseerd in koffie. Hier vind je altijd een koffie die jij lekker vindt. Houd jij van een fruitige koffie? Of juist een nootachtige en chocolade-achtige koffie? Bij PUCK vertellen ze je met liefde over de verschillende koffies die ze serveren. 

 

Dit vind je misschien ook leuk...