Zin in een ijsje?

Wanneer de zon zich weer van haar beste kant laat zien, worden de deuren van de diverse ijssalons in Nijmegen platgelopen. Van vanille tot citroen en van chocolade tot aan mint. Bij de verschillende ijssalons is het assortiment schepijs ruim.

Bloem ice coffee & more

Eind februari 2020 opende Bloem ice coffee & more zich middenin de Stikke Hezelstraat, zeker een aanwinst voor de binnenstad! Met traditionele ijsmachines en échte room, maken ze de lekkerste ijscombinaties. De ijssmaken variëren van de klassiekers tot aan seizoensgebonden smaakjes. Voor degene onder ons die een beetje te veel van het goede lusten, is er ook suikervrij ijs. Bovendien wordt er zelfs vegan ijs verkocht.

Heldro IJS

Een bekende ijssalon: Heldro IJs en is in 1938 begonnen, oftewel zij hebben al vele jaren ervaring.  Heldro Nijmegen maakt net als in Ottersum, ter plaatse vers schepijs! Kies een smaak en een van de geliefde toppings: warme chocolade, karamel of kersen, nootjes, M&M’s, sauzen of verse slagroom. Ook zijn heerlijke staven, wafels, choco’s en ijstaarten te verkrijgen. Let op: bij Heldro Nijmegen kun je alleen met de pin betalen!

Chocola Belga

IJssalon Belga heeft in het stadscentrum maar liefst twee locaties. Op beide locaties kun je dagelijks genieten van ijs, dat naar eigen zeggen is gemaakt met verse melk uit de regio. Naast ijs staat Chocola Belga bekend om haar ambachtelijk gemaakte bonbons en chocolade. Op de locatie op de Bisschop Hamerstraat kun je aanschouwen hoe al het lekkers wordt gemaakt. Grote kans dat je na één blik in de vitrine om bent. Het ijs ziet er niet alleen heerlijk uit, het is ook prachtig opgemaakt. IJssalon Belga biedt een ruim assortiment van zo’n dertig verschillende smaken ijs.

HOLT

Een nieuwe horecatent in de Houtstraat van Nijmegen heeft Prikkels overgenomen. Zij hebben altijd een ijssalon gehad en dit wordt doorgezet door de nieuwe eigenaren van HOLT. In eerste instantie waren zij dit niet van plan, maar gelukkig voor alle Nijmegenaren: ze gaan door met ijs verkopen! Dus geniet van je ijsje bij HOLT.

IJscafé Bolzano

Bolzano is het oudste ijscafe dat de binnenstad van Nijmegen kent. Dit familiebedrijf bevindt zich inmiddels al ruim 35 jaar in het stadscentrum. Dagelijks worden hier zo’n achttien ijssmaken van begin tot eind volledig op ambachtelijke wijze klaar gemaakt, en dat proef je. Naast het bestellen van één of twee bolletjes ijs kun je ook kiezen voor een luxe ijscoupe. De kaart bij Bolzano biedt meer dan alleen ijs. Zo kun je er ook ambachtelijke poffertjes, warme wafels, gebak en verse koffie krijgen. Bolzano bevindt zich aan de rand van het centrum en het terras ligt pal tegenover het prachtige Valkhofpark.

IJssalon Vincenzo

Een bekende ijssalon in Nijmegen is Vincenzo, gelegen in de Koningsstraat. In 2012 opende deze salon haar deuren en wanneer het zonnetje doorkomt vormt er zich al zigzaggend een rij van ijsliefhebbers over het Koningsplein. Je kunt er kiezen uit meer dan veertig smaken ijs! Achterin de winkel wordt het ijs klaargemaakt. Voor de nieuwsgierige aagjes onder ons: door de glazen ruiten kun je een blik werpen op het proces. Leuk om te weten is dat Vincenzo ook cadeaubonnen aanbiedt.

Onwijs Lekker IJs

Een lekker én verantwoord ijsje met eerlijke, allergeenvrije ingrediënten, zonder toegevoegde suikers... dat haal je bij Onwijs Lekker IJs. Het is een glimlach op een stokje! Wil je zo'n bijzonder fruitijsje proeven? Op de site onwijslekkerijs.nl vind je alle verkooppunten. En tijdens openingstijden kan je voor een ijsje ook terecht bij het IJslab op het Honigterrein. Kan je daar meteen een kijkje nemen.

Ook hebben Banketbakkerij-Chocolaterie Looijenga, Strik Chocolaterie & IjsIjssalon Ghiani en Spinnato heerlijk ijs! Ook kun je een ijskar huren via Ijstraktatie.

Geniet van het aanbod in Nijmegen - Drink een kopje koffie, ga shoppen of een avondje uit