Zin in een ijsje?

Wanneer de zon zich weer van haar beste kant laat zien, worden de deuren van de diverse ijssalons in Nijmegen platgelopen. Van vanille tot citroen en van chocolade tot aan mint. Bij de verschillende salons is het assortiment schepijs ruim.

IJssalon Vincenzo

Een bekende ijssalon in Nijmegen is Vincenzo, gelegen in de Koningsstraat. In 2012 opende deze salon haar deuren en wanneer het zonnetje doorkomt vormt er zich al zigzaggend een rij van ijsliefhebbers over het Koningsplein. Je kunt er kiezen uit meer dan veertig smaken ijs! Achterin de winkel wordt het ijs klaargemaakt. Voor de nieuwsgierige aagjes onder ons: door de glazen ruiten kun je een blik werpen op het proces. Leuk om te weten is dat Vincenzo ook cadeaubonnen aanbiedt.

Chocola Belga

IJssalon Belga heeft in het stadscentrum maar liefst twee locaties. Op beide locaties kun je dagelijks genieten van ijs, dat naar eigen zeggen is gemaakt met verse melk uit de regio. Naast ijs staat Belga Chocola bekend om haar ambachtelijk gemaakte bonbons en chocolade. Op de locatie op de Bisschop Hamerstraat kun je aanschouwen hoe al het lekkers wordt gemaakt. Grote kans dat je na één blik in de vitrine om bent. Het ijs ziet er niet alleen heerlijk uit, het is ook prachtig opgemaakt. IJssalon Belga biedt een ruim assortiment van zo’n dertig verschillende smaken ijs.

IJssalon Prikkels

De seizoensgebonden gerechten die bij Prikkels op de kaart staan, zoals frisse zomersalades, winterstampotten en huisgemaakte soepen maken Prikkels niet per definitie een ijssalon. Toch kun je ook hier originele smaken romig Italiaans schepijs eten. De smaken ijs variëren van dag tot dag en de echte ijsliefhebber kan bij Prikkels een ijscoupe bestellen. Geniet van je ijsje op het compleet vernieuwde, knusse Prikkels-terras aan de Houtstraat, het autovrije gedeelte van het stadscentrum.

IJscafé Bolzano

Bolzano is het oudste ijscafe dat de binnenstad van Nijmegen kent. Dit familiebedrijf bevindt zich inmiddels al ruim 35 jaar in het stadscentrum. Dagelijks worden hier zo’n achttien ijssmaken van begin tot eind volledig op ambachtelijke wijze klaar gemaakt, en dat proef je. Naast het bestellen van één of twee bolletjes ijs kun je ook kiezen voor een luxe ijscoupe. De kaart bij Bolzano biedt meer dan alleen ijs. Zo kun je er ook ambachtelijke poffertjes, warme wafels, gebak en verse koffie krijgen. Bolzano bevindt zich aan de rand van het centrum en het terras ligt pal tegenover het prachtige Valkhofpark.

Heldro IJS

Een bekend fenomeen: Heldro IJs en is in 1938 begonnen, oftewel zij hebben al vele jaren ervaring.  Heldro Nijmegen maakt net als in Ottersum, ter plaatse vers schepijs! Kies een smaak en een van de geliefde toppings: warme chocolade, karamel of kersen, nootjes, M&M’s, sauzen of verse slagroom. Ook zijn heerlijke staven, wafels, choco’s en ijstaarten te verkrijgen. Let op: bij Heldro Nijmegen kun je alleen met de pin betalen!

Ook hebben Banketbakkerij-Chocolaterie Looijenga, Ijssalon Ghiani en Spinnato heerlijk ijs! Ook kun je een ijskar huren via ijstraktatie.