Sophie Weijdt en Michou Stek - Bob & Bill

“We hebben alles binnen onze conceptstore altijd vanuit onze ziel en ons gevoel gedaan. Alle producten en merken die we verkopen, staan we vierkant achter. Het moet goed en fijn voelen. Dat resoneert door naar de klant en de shopervaring die ze bij ons hebben”, vertellen Sophie Weijdt (Bob) en Michou Stek (Bill), samen hebben ze de conceptstore ‘Bob & Bill’ aan de Lange Hezelstraat.

 

“Toen we afstudeerden van de kunstacademie Willem de Kooning Rotterdam, spraken we naar elkaar uit dat we samen een onderneming wilden starten. We vonden een leuk pandje met woon-, atelier, - en winkelruimte in Rotterdam-West en daar zijn we begonnen. Een platform voor jonge ondernemers inclusief wijzelf, waar we onze eigen handgemaakte collectie en die van anderen verkochten. Een klein winkeltje met een grote webshop. Zo is het begonnen”, vertelt Michou.

Later kwam het duo via verschillende shop-in-shops in de Randstad, naar Nijmegen. Sophie komt oorspronkelijk uit de buurt van Nijmegen. “Nijmegen voelde goed en vooral de Lange Hezelstraat past bij ons. Sophie wilde graag een vaste eigen winkel naast de shop-in-shops door Nederland en ik verhuisde naar het buitenland. We hebben een paar maanden gezocht naar een goed pand. Er kwam een klein, donker, vies pandje op ons pad en Sophie was meteen verkocht. Ik zat in het buitenland en heb het niet eens gezien, maar ik vertrouw haar 1000%. Dit moest het worden: de Bob & Bill store. Het verbouwen was pittig en er leek geen einde aan te komen, maar daardoor was het resultaat des te beter dankzij alle hulp die we hebben gehad”, zegt Michou.

“We zijn blij met de samenwerkingen met onder meer de merken Berawa Luxe, Temple of Treasure en Sisterspoint. Zij hebben kwalitatief mooie producten en samen kiezen wij verschillende kleuren en kleurbaden uit, die ze exclusief voor Bob&Bill maken. Daar zijn we erg trots op en zo kunnen we goed inspelen op de vragen en wensen van onze klanten. Daarbij is onze handpicked vintage echt een parel! Zowel de designeritems als de 'Is Geweest' interieuritems”, vertelt Sophie.

“Ons aanbod is zo groot en gevarieerd en je kunt de items op honderd manieren stylen. Iedereen gaat de winkel blij uit met een set die bij hen past. Soms halen we mensen zelfs een beetje uit hun comfortzone en ontdekken ze een nieuwe kant van zichzelf”, zegt Michou. “We zijn dankbaar dat Nijmegen zo’n toffe en inspirerende stad is en hebben zelfs een tweede winkel kunnen openen. Elke dag zijn we dankbaar voor de fijne mensen in onze winkel.” - Sophie Weijdt (Bob) en Michou Stek

Bob & Bill
Lange Hezelstraat 103
6511 CE Nijmegen

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen...