Rianne Bruin - Mood Conceptstore

“Ik vind het belangrijk dat de collectie bij Mood uniek is. Mijn klanten zijn ook bewust bezig met wat ze kopen. Ze zijn vaak op zoek naar de juiste pasvorm, mooie materialen of juist een uniek ontwerp.”

 

"Het is alweer zeven jaar geleden dat ik Mood ben begonnen, ik startte met een pand in de Marikenstraat dat ik samen met familie en vrienden inrichtte en opknapte. Met mijn voorliefde voor citytrips was ik altijd op zoek naar de mooiste winkels in andere steden en deed daar veel inspiratie op. Tijdens mijn opleiding Marketing, Communicatie en Reclame kreeg ik ook genoeg winkelstyling mee. Stiekem leefde ik al die tijd al toe naar mijn eigen conceptstore. Toen ik afstudeerde aan de kunstacademie ben ik mijn eigen tassenlabel Bruinlabel begonnen, maar was ik daarnaast opzoek naar een ontwerpers functie. Juist in die crisisjaren was het lastig om een baan te vinden als junior designer en zo besloot ik mezelf en ook andere Nederlandse designer het podium te bieden dat je nodig hebt als starter. Je ging dan nog niet makkelijk naar een winkel om je producten neer te leggen als jonge ontwerper, nu is dat wel anders. En ook al zoek ik nog steeds zelf naar de mooiste inkopen, nu weten de ontwerpers mij ook steeds vaker te vinden, dat vind ik erg mooi.

Eenmaal in de Marikenstraat met Mood ging mijn liefde voor buitenlandse merken ook meer groeien. Toen ben ik op een gegeven moment ook Scandinavische kledingmerken en bijvoorbeeld Japans porselein gaan verkopen. De minimalistische stijlen passen erg goed bij elkaar en dat vind ik mooi combineren. Het Japanse servies van Hasami kwam ik een keer op één van mijn vakanties tegen (Japan) en we zijn één van de weinige verkooppunten in Europa, dat is toch bijzonder?

Na twee jaar Mood in de Marikenstraat ben ik toch eens verder gaan kijken en ik klikte meteen met de eigenaren van het pand aan de Houtstraat, we hebben samen de renovatie gedaan. En meer had ik niet kunnen wensen? Het pand zelf past bij de stijl van Mood, de ligging is ontzettend gezellig tegenover De Blonde Pater. Meer mensen weten ons te vinden en ik ben super blij met wat extra ruimte. Zo hebben we ook onze interieur collectie kunnen uitbreiden en het concept past hier beter.

Ik maak nog steeds ook mijn eigen ontwerpen van leer en mijn stijl is minimalistisch. Ik houd heel erg van eenvoud, en door de bijzondere vorm of het materiaal gebruik is het net even anders. Maar dat doe ik niet meer zo vaak als in het begin. Inmiddels ben ik twee kindjes rijker, is ons pand uitgebreid en hebben we ook een webshop. Ik geef nog steeds ook wel leer workshops. In de kelder van Mood staat mijn industriële naaimachine en dan ga ik met een kleine groep aan de slag met een aantal basismodellen om accessoires van leer te maken. Je kiest dan zelf je leersoort en een model en dan kun je al aan de slag met het leer. Dat weten niet veel mensen, maar dat doe ik nog steeds. Dat geeft afwisseling in mijn werk en dat vind ik erg prettig.

Ik gek ben op vintage. Bij Mood verkoop ik af en toe ook echt prachtstukken in de winkel die ik zelf gevonden heb. Zo staat er nu een geweldige salontafel van echt marmer en een fauteuil van Italiaans design met een prachtig stalen frame. Dat maakt de winkel specialer, met een mix van oud en nieuw.

Ik vind het ook belangrijk dat de collectie uniek is bij Mood, mijn klanten zijn ook bewust bezig met wat ze kopen. Ze zijn vaak op zoek naar de juiste pasvorm, mooie materialen of juist net een uniek ontwerp. Bijvoorbeeld Norr, het Scandinavische kledingmerk dat wij verkopen is wat eigenwijzer en stoerder. En tegelijkertijd heeft het merk ook mooie vrouwelijke elementen in hun lijn. Dat vind je niet overal. Natuurlijk verkoop ik ook merken die je op meerdere plekken kunt kopen, maar ik kies dan echt voor de items die ik bij Mood vind passen. Wanneer ik op inkoop ga zie ik soms ook echt voor me hoe één van mijn klanten het zal dragen en dan denk ik: Ja, dit ga ik sowieso inkopen. Ik ben altijd nieuwsgierig en maak graag een praatje met mijn klanten en ik leer ze kennen. Zo bouw je echt een band op.

Zojuist heb ik - voor mij - een nieuw kledingmerk ingekocht, esmé studios. Echt een beeldschoon kledingmerk wat duurzaam is, met goede basics, prachtige zachte kleuren en eenvoud. Dan vraag ik ook echt de mening van mijn vaste klanten, wat zij ervan vinden. Zo betrek ik mijn klanten bij wat ik doe, en dat vind ik fijn.

Elke week komt er wel iets nieuws binnen voor het interieur of van de kleding, dat geeft een extra reden om langs te komen. Zo verkopen we nu ook het Deense merk Meraki met geurkaarsen, lotion en zeep van alleen maar natuurlijke ingrediënten. En dat zijn precies de mooie merken die ik ook graag bij Mood wil hebben”. – Rianne Bruin

 

Mood Conceptstore

Houtstraat 59
6511 JM  Nijmegen
Bekijk hier de locatie

Fotografie: Wilger Brevoord

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Dit vind je misschien ook leuk