Rakib Shahead - Indian Way

Rakib Shahead was jarenlang chef-kok bij Restaurant Indian Way. "Na de coronacrisis kreeg ik de kans om Indian Way over te nemen van de vorige eigenaars. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Bij Indian Way heb ik het vak geleerd en altijd de kwaliteit gewaarborgd, vanaf de inkoop tot aan de service aan tafel. Daarom hou ik van Indian Way."

 

Restaurant Indian Way is het Indiase restaurant in Nijmegen dat al meer dan 29 jaar bestaat en vooral bekend staat om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. "Mijn favoriete gerechten zijn de Thali Royal en de vegetarische Thali," vertelt Rakib. "Thuis eten we ook zo, met allerlei verschillende gerechtjes die goed bij elkaar passen, geserveerd met rijst en natuurlijk vers gebakken naan uit de tandoori-oven. Maar ik ben ook dol op de Tandoori Mix Grill: gemarineerde vleesgerechten gegrild in de met houtskool gestookte tandoori-oven, heerlijk mals en gekruid. Tegenwoordig hebben we ook een Mix Vegetable Grill, met verschillende groenten, gemarineerd en gegrild."

"We bereiden alles zelf, inclusief de sausjes, en koken met verse ingrediënten. Daarom kunnen we onze gasten uitstekend informeren over de gebruikte allergenen. Onze curries worden gebonden met groentebouillon en zijn daardoor allemaal glutenvrij. De milde gerechten kunnen op verzoek met soja cream worden gekookt, zodat alle curries lactosevrij zijn. De Indiase keuken biedt niet alleen veel vleescurries, maar van oudsher ook een enorm scala aan vegetarische en veganistische gerechten. Dit is ideaal voor groepen met verschillende smaken en allergieën."

"Onze vaste gasten voelen zich thuis bij ons en inmiddels weten we ook welke gerechten zij het lekkerst vinden. Deze trouwe gasten hebben ervoor gezorgd dat Indian Way tijdens de coronacrisis geen steun van de regering nodig had, omdat ze massaal afhaalmaaltijden bestelden. Zowel vegetariërs als veganisten hebben tal van opties in ons restaurant, maar ook vleeseters die houden van gekruid of gegrild eten komen ruimschoots aan hun trekken."

"Ik hou van Nijmegen," zegt Rakib tot slot. "In 2011 ben ik bij Indian Way komen werken en heb ik hier ook een huis gekocht. Ik ga hier nooit meer weg, met zijn gezellige centrum en talloze terrassen. De mensen zijn hier ook bijzonder vriendelijk. Ben je nog niet bij Indian Way geweest? Kom dan eens proeven. Wij adviseren je graag bij het kiezen van de juiste curry naar jouw smaak." - Rakib Shahead

Restaurant Indian Way
Sint Jorisstraat 30
6511 TD Nijmegen

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen...