Puck Bakker – Re●tale

“Iedereen heeft z’n eigen idealen en ik merkte dat ik mijn eigen visie op kleding en mode graag wilde delen. Ik leg de focus op duurzaamheid en dan vooral op het productieproces. Dat moet voor alle betrokkenen goed zijn. Ik werk samen met een aantal kledingateliers in India; ik ontwerp zelf de items en pasvorm en zij maken van restmaterialen een gelimiteerde oplage. Het hele productieproces is transparant. Daarnaast verkoop ik vintage kleding, dat is een mooie aanvulling. Re●tale staat voor recycling, re-using en een verhaal vertellen. Alle kleding vertelt een verhaal. Dat past bij mij”, vertelt Puck Bakker. Sinds december 2022 zit ze met haar Re●tale in de Stikke Hezelstraat.

 

“Ik heb modemanagement gestudeerd in Doorn en werkte hiervoor heel lang in Amsterdam, in de productie van kleding. Ik kom uit Nijmegen en merkte dat het reizen veel energie kostte. Daarom besloot ik vier jaar geleden in Nijmegen te gaan werken, bij Make My Day. Ik wilde al wel heel lang graag een eigen winkel, maar dacht: ‘Ik kijk eerst hoe het is om de verantwoordelijkheid te hebben als bedrijfsleider bij een winkel.’ Bij Make My Day heb ik zoveel geleerd en zat ik heel lekker in m’n baan. Daarnaast begon ik met vintage kleding inkopen en via Instagram verkopen. Ik heb creatieve vriendinnen, een model en een fotograaf, dus de foto’s zagen er super goed uit. Ik vond het heel leuk om te doen, maar kon daar niet mijn geld mee verdienen. Het was vooral een creatieve uitlaatklep nog.”

“Langzaamaan dacht ik meer na over een eigen winkel en in juni vorig jaar kocht ik in kleine partijen kleding in bij een kledingatelier in India dat ik kende. Dat liep zo goed, dat ik er meer mee wilde doen. Bij Make My Day liet ik weten een eigen winkel te willen beginnen en zij waren alleen maar heel enthousiast en steunend.

In het voorjaar van 2022 heb ik meegedaan aan een wedstrijd van de gemeente Nijmegen waarbij je een eigen winkel kon winnen. Dat had zo moeten zijn. Ik won de wedstrijd en kreeg een mooie startinvestering waarmee ik de borg en een deel van de verbouwing kon betalen. Ook betaalt de gemeente de eerste zes maanden de huur. Dat is heel bijzonder.”

“Ik richt me voornamelijk op kleding en textiel. Vijftig procent is mijn eigen label dat dus in India is geproduceerd, daarnaast heb ik vintage kleding en een Spaans merk dat alleen op order produceert. Ik verkoop mijn eigen smaak, houd erg van kleuren en mooie stofjes. Een aantal kleine lokale vrouwelijke ondernemers verkoopt ook hun kleding bij mij. Ik vind Nijmegen een hele geschikte stad voor  Re●tale; het is een open publiek dat graag het gesprek aangaat. Vaak zijn het vrouwen die bij mij komen en ze hebben ook wel een uitgesproken stijl. Juist door een goed verhaal achter de kleding, komen mensen bij mij. Klanten gaan graag het gesprek aan en dat maakt dit werk zo mooi.”– Puck Bakker

Re●tale
Stikke Hezelstraat 20
6511 JX Nijmegen

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen...