Paul van Dijk - Chocoladeverkopers

“Meer mensen de prachtige smaakdiversiteit van cacao laten ontdekken, daar doen we het voor.”

 

"Bij de Chocoladeverkopers verkopen we ruim 400 speciale en eerlijke chocoladerepen. Op fietsvakanties in het buitenland kwamen we veel bijzondere chocolades tegen, zo groeide onze interesse. Toen vijf jaar geleden Ieder Z'n Vak opende, waar je een kast kunt huren om jouw producten te verkopen, konden we laagdrempelig beginnen als ondernemers. Een half jaar later openden we onze webwinkel en inmiddels zijn we veel gegroeid!

Het mooie voor ons is dat veel mensen nog geen bijzondere chocolade kennen. De meeste chocolades, van de supermarkt of chocolatier, komen allemaal uit dezelfde grote chocoladefabrieken. De chocolades die wij verkopen, worden gemaakt door kleine bedrijven die zelf tegen een eerlijke prijs cacao inkopen. Bean to bar-chocolade, zoals het genoemd wordt, groeit in populariteit. Een echte 'chocoladesmaak' bestaat niet. Cacao kan van nature heel diverse smaaktonen hebben: frambozen, sinaasappels, noten... Het verschil komt enkel door de de herkomst en verwerking van de cacao. Als je dat voor het eerst proeft, is dat iets magisch. En het mooiste is: daar hoef je echt geen expert voor te zijn. 

Paul van Dijk, oprichter van Chocoladeverkopers


In de loop der jaren werkten we al samen met een hele reeks aan lokale ondernemers. We leveren bijvoorbeeld chocolade voor Pizzacafé Desem: krachtige cacao uit Peru, voor een geweldige chocolademousse met olijfolie en zeezout. Ons specifieke assortiment zorgt ook voor interesse uit het buitenland. Als we mailen met klanten uit Frankrijk, Nieuw Zeeland of Taiwan, vertellen we graag iets over onze mooie stad. We vinden Nijmegen prachtig: de stad, maar zeker ook het stukje natuur, daar moeten we vooral zuinig op zijn."   - Paul van Dijk.

Chocoladeverkopers

www.chocoladeverkopers.nl
Bekijk de locatie


Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link

 

Meer ondernemersverhalen