Majd Alshawi - Aangenaam Aleppo

"Ons motto bij Aleppo is: proef en ontmoet Syrië! De ultieme culturele ontmoetingsplek tussen Syriërs en Nederlanders."
 

De Lange Hezelstraat is een straat vol met karakter, verhalen en verrassend veel bijzondere ondernemers. Je kunt hier met gemak een hele dag doorbrengen. Aangenaam Aleppo past hier helemaal tussen. De winkel is één van de activiteiten van Stichting Aangenaam Aleppo. Dit biedt mensen de kans om het culturele erfgoed van Aleppo en Syriërs te leren kennen.

Majd: “In Syrië had ik mijn eigen koffiebranderij en koffiezaak. Hier in Nederland heb ik mijn passie weer opgepakt. Ik kwam eind 2015 vanuit Syrië naar Nijmegen. Deze plek is in mijn ogen een gemoedelijke, mooie oude stad."

Koffiemalers bij Aangenaam Aleppo in de zaak

 

"Veel van onze klanten geven aan dat zij de combinatie van onze producten, de sfeer en de ontmoeting erg waarderen. Het publiek dat Aangenaam Aleppo bezoekt is heel divers en onze gasten laten zich graag verrassen door bijzondere smaken en mooie producten met een eigen verhaal.

Bij Aangenaam Aleppo verkopen we producten die een proeverij zijn van wat Syrië te bieden heeft. Denk aan de koffie mét kardemom, onze bloementhee, olijfolie, baklava, zeep en Syrisch ijs. Het ijs en de baklava krijgen we van een Syrische ijsmaker, die in Syrië al ijs maakte en die zijn vak in Nederland weer heeft opgepakt. Daarnaast is de winkel een culturele ontmoetingsplek tussen Syriërs en Nederlanders.

Aangenaam Aleppo in de Lange Hezelstraat in Nijmegen
 

Ons motto is “Proef en ontmoet Syrië”. We hopen jullie ook in onze zaak te ontmoeten zodat we jullie kunnen laten proeven van onze koffie, lekkernijen en de Syrische gastvrijheid!"

Aangenaam Aleppo

Lange Hezelstraat 85
6511CD Nijmegen
Bekijk de locatie

 

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

 

Dit vind je misschien ook leuk