Juni: dit is er te doen in cultureel Nijmegen

Nijmegen houdt wel van een feestje! Daarom ook in juni weer een volle agenda op het gebied van culturele uitjes. Of je nu van festivals of tentoonstellingen houdt: in Nijmegen heb je keuze uit een groot aanbod. Dit zijn onze tips!

Festivals & feestjes

3 & 4 juni 2023 – Nijmegen Klinkt!

Locatie: Valkhofpark & de binnenstad
Op 3 en 4 juni bruisen de binnenstad en het Valkhofpark tijdens Nijmegen Klinkt! door optredens van wel heel veel muziekgezelschappen en dansgroepen. Een fantastisch en gezellig spektakel op meerdere podia met meer dan honderd deelnemende gezelschappen, orkesten en ensembles, koren en dansgroepen.

9 juni 2023 – Nimma aan Zee

Locatie: LUX Nijmegen
Kom met het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni los van de grenzen van je belevingswereld. Met een pop-up bos, spoken-word artiesten, spraakmakende en activistische sprekers en nog veel meer. 

10 juni 2023 – Drift Festival

Locatie: NYMA Terrein
Het warme bad na je winterdip en het fijnste weerzien met de lente: de tweede zaterdag van juni dansen we de zon tegemoet tijdens de 11e editie van Drift Festival. Maak je op voor een dag vol toekomstmuziek, zinderende kunst en ‘De Week van Drift’ op het industriële NYMA-terrein.

Muziek & concerten

1 juni 2023 – Cloud Nothings

Locatie: Doornroosje Poppodium
Cloud Nothings is een van de belangrijkste Amerikaanse indierock bands van het afgelopen decennium. Ter gelegenheid van het tienjarige jubileum van hun baanbrekende album Attack on Memory komt de band naar Europa voor een korte tournee waar dit album integraal zal worden gespeeld. Met de Nijmeegse band Foxlane in het voorprogramma!

16 juni 2023 – nobuka + Fuensanta + lost verses + Thomas Jaspers

Locatie: Doornroosje Poppodium
Een avond met een line-up die een genrespectrum van elektronische muziek tot lo-fi, van jazz tot ambient exploreert. Verwacht aangrijpende lo-fi, experimentele electronica en ambient tot poëzie en folklore. Kortom: een line-up waar je U tegen zegt.

18 juni 2023 – De Rotatie

Locatie: Doornroosje Poppodium
De Rotatie is een concept van De Basis waar dj- en produceer talent elkaar ontmoet voor onder andere workshops op het gebied van dj-en en produceren. Iedereen kan hun producties op het geluidsysteem van Doornroosje terug horen en is er volop ruimte om bezig te zijn met jouw muzikale passie. Inschrijven is gratis!

Expo & kunst

t/m 4 juni 2023 – Expositie Pieta

Locatie: Museumpark Oriëntalis
Nog t/m  4 juni 2023 presenteert Museumpark Orientalis de beeldende kunst expositie “Piëta”. Deze tentoonstelling belicht op indringende, maar toegankelijke wijze het zoeken naar hoe om te gaan met verdriet; een zoektocht naar verbinding met elkaar.

t/m 11 juni 2023 – Expositie 'vorm en leegte' door Egon Wannet

Locatie: Galerie LangeHezel46
Zondag 21 mei opende LangeHezel46 een expositie met werk van Egon Wannet, waarin vorm en leegte centraal staan. Dat Wannet gefacineers is door leegte is zichtbaar én voelbaar in zijn tekeningen, schilderijen en etsen. De laatste jaren is de vorm van aardewerk een belangrijke bron van inspiratie voor hem.

v.a. 18 juni 2023 – Bestemming: Hoop

Locatie: Van 't Lindenhoutmuseum
De tentoonstelling ‘Bestelling: hoop’ gaat over de Hongaarse kindertreinen actie na de Eerste Wereldoorlog, toen ruim 30.000 Hongaarse kinderen voor korte of langere tijd naar Nederland kwamen. Ontdek de verhalen van deze kinderen bij Van ’t Lindenhoutmuseum.

Theater, dans en meer

4 juni 2023 – The Get to Know Dinner Show

Locatie: Concertgebouw De Vereeniging
Een unieke avond voor jongvolwassenen, met een veelzijdig programma van cabaret, muziek en dans. Stel jezelf open voor nieuwe connecties en geniet samen met een groep leeftijdsgenoten van een heerlijk driegangen diner!

10 juni 2023 – Theatergroep Blic: Vluchtig

Locatie: De Lindenberg
Theatergroep BLIC presenteert Vluchtig. Er zijn zoveel verschillende soorten mensen. Kunnen al deze mensen samenwerken? Kunnen we onszelf redden? Wat redden we dan precies en wat raken we liever kwijt?

25 juni 2023 – Dansschool MaxStudios

Locatie: Stadsschouwburg Nijmegen
Tijdens de voorstelling van dansschool MaxStudios kun je kijken naar Breakdance, (Female)Hiphop, choreo’s op hoge hakken en Moderne dans, maar ook naar dansstijlen met roots in Jamaica, Afrika en Korea. Verwacht Dancehall, Afrodance, K-Pop en meer!

Voor kinderen

2 t/m 4 juni 2023 – Festival TREK

Locatie: Hunnerpark
Na het grote succes van de afgelopen jaren keert foodtruck festival TREK weer teurg naar Nijmegen. Het Hunnerpark wordt van 2 t/m 4 juni weer omgetoverd tot één groot openluchtrestaurant. Maak samen met je kids een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood.

17 juni 2023 – Kids ’n Billies Festival

Locatie: Openluchttheater Goffert
Zaterdag 17 juni valt Openluchttheater de Goffert in Nijmegen wederom ten prooi aan het kindvriendelijke Kids 'n' Billies Festival. Twee podia met rock 'n roll bands van bluegrass tot rockabilly en van surf tot garagepunk. Al ruim 20 jaar hét muziekfestival met een kindvriendelijke opzet.

23 juni 2023 – LEF – Reis naar de regenboog

Locatie: De Lindenberg
Bijna 200 leerlingen van acht Nijmeegse basisscholen werken mee aan LEF: een muzikale theatervoorstelling met zang, dans en acteerwerk. Verwacht een daverend muzikaal spektakel op het podium, met een avontuurlijk verhaal dat je meeneemt langs beroemde Nijmeegse plekken!

Dit vind je misschien ook leuk...