Josca Calen en Vera Badovini - Lebowski

“Als de herfst er weer is, is de vacherin uit de oven onze favoriet, het liefst met een Palliser Estate Chardonnay uit Martinborough erbij.”
 

“We zijn allebei geboren en getogen in Nijmegen en we hebben allebei jarenlang in de horeca gewerkt. We leerden elkaar kennen bij de Blonde Pater. Samen vonden we dat er naast alle speciaal biercafés nog een wijnbar miste in Nijmegen. Na een wijncursus die we hadden gevolgd wilden we de stad induiken voor een avondje wijn drinken. In Nijmegen was er niet veel keuze. We zochten een bar waar je lekker kan borrelen met verschillende goede hapjes erbij. Dus die hebben we toen zelf geopend, aan de Bloemerstraat openden we in 2016 Lebowksi. Naast goede wijnen wilden we ook dat de hapjes goed zouden zijn. Onze favorieten? Ik denk de bruschetta met gesmolten taleggio en rozemarijn. En nu de herfst er weer is, is de vacherin uit de oven een mega aanrader. Of wat dacht je van deze? The Big Lebowski plank, de klassieker! En dan hebben we het nog helemaal niet over de wijnen gehad.”

Elke keer verschijnen er ‘wijnen van het moment’. Ook wel de “WVHM” op Instagram. “Vaak zijn dit bijzondere wijnen die we normaal per fles zouden verkopen, maar die dan per glas gedronken kunnen worden. We zijn heel laagdrempelig, je hoeft echt geen wijnkenner te zijn. Wij helpen je daarbij wel. De kaart van Lebowski is ook zo uitgebreid (lees: 40 wijnen), dat er altijd wel iets voor je bij zit. Of je nu van een Nebbiolo uit Italië houdt of liever een Duitse Spätburgunder op het oog hebt."

In deze tijd kun je wijnpakketten bestellen en er zijn afhaalmomenten in het weekend om Lebowski toch in huis te kunnen halen.

 

Benieuwd naar meer? Luister dan de Irada Talks podcast met Josca en Vera

Lebowksi

Bloemerstraat 84
6511EM Nijmegen

Bekijk de locatie


Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Dit vind je misschien ook leuk