Fotoverslag: Markt in Nijmegen

Iedere maandagochtend en -middag verandert het centrum van Nijmegen in een bruisende en drukke aangelegenheid. Maar liefst 35 ondernemers staan met hun kraam op de Grote Markt, Burchtstraat en Kelfkensbos. De maandagmarkt is favoriet bij menig Nijmegenaar.

Iedere maandag van 09:00 tot 17:00 uur ('s winters tot 16.00 uur) staan er verschillende marktkramen opgesteld op de Grote Markt, Augustijnenstraat en Burchtstraat. Vroeger was de maandagmarkt nog één van de grootste markten van Nederland. Maar waar de lengte van de markt vroeger ongeveer een kilometer was, is daar nu ongeveer de helft nog van over.

Verse groenten, vis, bloemen en kaas. Kleding, speelgoed, tassen of snoep. Stoffen, wenskaarten, gereedschap, mobiele telefoonaccessoires; je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het op een van de Nijmeegse markten.

Zaterdag markt

Op zaterdagen tussen 08.30 en 14.00 uur is het Kelfkensbos (Augustijnenstraat, Grote Markt en Burchtstraat) het decor voor een specifieke groente- en biologische boerenmarkt. Een versmarkt vol met (dag)verse producten als vis, noten, olijven, kazen, aardappelen, groenten, fruit, kruiden, eieren, vlees, kip, verse sappen, brood, koek en banket. Niet te vergeten prachtige bloemen en planten. 

Zondag markt

Op diverse zondagen en feestdagen zijn er zondagsmarkten, die ieder een eigen thema dragen. Een paasmarkt, een sinterklaasmarkt, een kermismarkt of een kerstmarkt… Afhankelijk van de dagen en festiviteiten, passen de kraamhouders de inhoud van hun kraampje aan. 

Vlooienmarkt

Iedere maandag vindt rond de Stevenskerk de gezellige Lusemert (vlooienmarkt) plaats. Zoeken en snuffelen naar antiek en brocante of naar gebruikte alledaagse dingen.

Ben jij ook zo gek op de markt? Lees hier meer over de markt in Nijmegen of bekijk welke negen producten je op de Nijmeegse markten kunt vinden.

 

Fotografie: Frank van Raaij

Dit vind je misschien ook leuk...