Erik Guillot - Blokkenpiloot

“Als klein Erikje kon ik uren bezig zijn met een kleine kist aan LEGO-steentjes. Nu ben ik ook uren bezig met die steentjes, maar dan net even anders. Een winkel zoals Blokkenpiloot opbouwen is ook een soort LEGO-bouwwerk. Je begint met een stevige basis en je voegt er steeds meer toffe dingen aan toe”, vertelt Erik Guillot, eigenaar van de Blokkenpiloot in de Lange Hezelstraat.
 

“In een wereld waarin winkelketens omvallen en online warenhuizen de dienst uitmaken, is een fysieke winkel waarin je een compleet assortiment van één product vindt, redelijk uniek. Onze klanten waarderen ons initiatief om de nek uit te steken, zodat hun kinderen en kleinkinderen later weten dat ze vroeger LEGO in een échte winkel kwamen uitzoeken. En hopelijk kopen zij tegen die tijd zelf LEGO voor hun kinderen in de Blokkenpiloot”, zegt hij.

“LEGO is het mooiste speelgoed ter wereld en ik vind het leuk om samen met mijn vrouw modulaire huizen in elkaar te zetten. Lekker met muurtjes, deurtjes en interieurtjes bezig zijn. Ik raad iedere Nijmegenaar de LEGO-skylinesetjes van Nijmegen aan. Onder meer de Stevenskerk, Waalbrug, het Goffertstadion en Via Gladiola zijn daarin op microformaat te vinden. Deze sets bestaan uit LEGO stenen die speciaal voor Blokkenpiloot ontwikkeld zijn.”

“De klantenkring van Blokkenpiloot bestaat uit ouders, opa’s en oma’s, jongvolwassenen en natuurlijk: kinderen. Ik sta zelf vaak achter de kassa en vind het leuk dat ik sommige kids ook echt zie opgroeien. Dat persoonlijke aspect van winkelier zijn, vind ik erg leuk. Dat is volgens mij is ook een reden waarom mensen graag terugkomen. Daarnaast hebben we onze fysieke winkel uitgebreid met een fijne webshop, een nog groter assortiment, merchandise, bouwboeken en een echte minifiguren wand.”“Op elke kassabon van Blokkenpiloot staat een klein bedankje dat je met je aankoop een ’steentje’ bijdraagt aan een leefbare binnenstad. Dat geldt voor alle winkels en horeca in de stad. Het gaat nu volgens mij best goed met het winkelbestand in de stad. Dus: keep supporting your locals, gun het de lokale ondernemers zodat onze kinderen later ook kunnen funshoppen in een levendige binnenstad.” - Erik Guillot

Blokkenpiloot
Lange Hezelstraat 15
6511 CA Nijmegen

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen...