Blaren lopen met Teddy Vrijmoet: 5 tips voor de Vierdaagsefeesten

Het is bijna zover: de Vierdaagsefeesten staan op het punt van beginnen. Wij vroegen een aantal Nijmeegse cultuurders om tips, zodat je tussen de bomen door toch het bos nog vindt. Het spits wordt afgebeten door Teddy Vrijmoet, per september de nieuwe directeur van de Lindenberg maar nu nog even directeur van de Vierdaagsefeesten.

#1 Rondje stad

Wat is er nu fijner dan langs alle podia op de pleinen, in de parken en langs de straten slenteren, overal de sfeer proeven, een dansje maken, vrienden ontmoeten en tot in de kleine uurtjes genieten! Op onze ronde van podium naar podium worden we verrast door theater-maar-dan-anders, opzwepende dweilorkesten, statige living statues, bijzondere singer songwriters en heel veel lekker eten.

#2 Giant Video Selfie in het Kronenburgerpark

Mijn eigen filmpje laten maken van Nijmegen European Green Capital: de camera zoomt in vanuit een beeld met stadsiconen als de Waalbrug, de Stevenskerk, de Waal, het eiland en de binnenstad naar mijn vrienden die in de giga strandstoel in het Kronenburg met de duim omhoog in de camera lachen. Toffe herinnering aan een mooie dag.

#3 Met het treintje naar het eiland en met het pontje terug

Even een andere vibe….vanaf de relaxte Ramblas naar de jazzy tonen van het Kronenburgerpark, daarna lekker wat te eten scoren op de SMKMRKT en met het treintje naar Festival op ’t Eiland, na overdonderd te zijn door het muzikale kunnen van JOHAN genieten van de andere aanblik van Nijmegen vanaf het pontje, even bijkomen op de Kaaij en dan toch nog “aan de zwoele salsa” op de Voerweg.

#4 Dansen met je Oma, Kidsloop, Uniek Wandelen, Yogales, Abseilen van de Stevenstoren, GRRUUNNE Wandeling, Lokale Tafel van Morgen, Virtuele Ruimtereis, E-gaming, luisteren naar Stine Jensen en Thomas Verbogt, Zomerexpo, Food Experience, Green Capital Plaza, 3D workshops van Oddstream….

Vandaag op tijd naar de stad want er zijn overdag zoveel activiteiten dat een strakke planning vereist is....misschien toch meerdere dagen voor uittrekken? Tussen de activiteiten door lonken immers alweer de terrassen!

#5 Rondje stad

Ja, wat dacht je…dat we dat rondje op één avond redden?! Niet dus! Vandaag maken we het rondje af, we moedigen de wandelaars aan, we lopen onze eigen vierdaagse langs de veertig podia en gaan langs alle toffe locaties waar we anders weer een heel jaar op moeten wachten. We worden verrast, we genieten en we dompelen ons nog één keer onder in de feestsfeer.

Foto: Jasper van Koolwijk

Dit vind je misschien ook leuk