Anke Staffhorst - ToKokoro Ramen

"Het leek Tom en mij fantastisch om onze eigen ramenshop te beginnen. Dat doen we sinds september 2019 iedere dag met onwijs veel plezier in heart, mind and soul, oftewel ‘kokoro’."

 

“Het kriebelde al een poosje om een eigen zaak te beginnen. Vroeger was er in de hele regio geen enkele ramenshop te vinden. Wat wij deden, en ongetwijfeld een hoop ramen-fans met ons, was naar Amsterdam of Antwerpen rijden voor een goede kom umami”. Nu kun je je Japanse soulfood ook om de hoek halen, namelijk aan de Grotestraat bij Tom en Anke. 

“Op één van deze tochtjes op zoek naar goede ramen ontstond bij ons het idee. We zeiden tegen elkaar: dit moeten meer mensen uit de regio Nijmegen doen, er zijn er toch vast meer die een eind rijden voor een goede kom ramen? Waarom beginnen wij geen ramenshop? En ja, waarom eigenlijk niet? 

Het leek Tom en mij fantastisch om ons eigen restaurant te openen en daar gasten volledig in de watten te leggen met heerlijk eten in een gezellige, vrolijke sfeer van onze extended huiskamer. Dat doen we sinds september 2019 iedere dag met onwijs veel plezier in heart, mind and soul, oftewel ‘kokoro’.


Vegan Shoyu van ToKokoro Ramen

 

In het Japans betekent ‘kokoro’ in heart, mind and soul. En dat is ook precies hoe wij in de keuken staan en onze ramenshop runnen, met veel passie en enthousiasme.  

Ramen is comfortfood, ramen is soulfood. Het ultieme eten om mee op te warmen, waar je direct een glimlach van op je gezicht krijgt en een gelukkig ‘ge-mmmm’ niet kunt onderdrukken. Duik in die kom hete bouillon en laat je verrassen door de gelaagdheid en diepte van smaken. Het is fantastisch eten, met liefde gemaakt van alleen echt goede producten. Zo werken we bij Tokokoro Ramen alleen met biologisch vlees van de lokale slager en een lokale groenteboer, want duurzaamheid hebben we hoog in het vaandel. We maken alles zelf - behalve de noodle - is alles homemade. De combinatie van duurzaamheid en huisgemaakt is binnen deze wereld redelijk uniek. Het gebeurt maar weinig in de ramenbusiness, en daar zijn we trots op.

Tom en ik werken met z’n tweeën waardoor we heel gemakkelijk contact maken met onze gasten, er hangt een hele persoonlijke, gezellige sfeer bij ToKokoro. Dat vinden we belangrijk, naast dat het product in je kom geweldig moet smaken, wilden wij een sfeer in onze toko hebben waar iedereen zich thuis en welkom voelt. Nu komen er mensen van nog veel verder vandaan naar ons, omdat ramen nog steeds buiten de randstad maar weinig te krijgen is. Vaste gasten uit Almelo, Doetinchem, vanuit Den Bosch en zelfs Limburg, helemaal te gek en voor ons heel bijzonder. 


Tonkotsu Miso bij ToKokoro Ramen

 

Mensen die dol zijn op comfortfood, op een mooi en eerlijk product, dat met liefde gemaakt is en die alles met flink wat enthousiasme en passie voor hun neus gebracht willen zien, zitten bij ons goed. Dat we zoveel vaste gasten mogen ontvangen, iedere avond weer, is ontzettend bijzonder. Daar zijn we reuze dankbaar voor. Het is een verslavend goedje, die ramen!

Ben je toe aan een warm hug? Kom een heerlijke kom ramen slurpen en al je zorgen glijden van je schouders af. We hopen je gauw te zien bij ToKokoro." - Anke en Tom Staffhorst van ToKokoro Ramen

 

Benieuwd naar meer? Luister dan de Irada Talks podcast met Tom en Anke

Tokokoro Ramen

Grotestraat 12

6511 VD Nijmegen

Bekijk de locatie

 

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link

 

Dit vind je misschien ook leuk