Aniek van Zutphen - De Bierbrigadier

“Voor de doorgewinterde ‘beergeek’ die altijd op zoek is naar iets spannends, maar ook voor degene die zijn eerste stappen maakt in de speciaalbierwereld.”

 

De passie voor speciaalbier heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik de stap heb gemaakt om een winkel in Nijmegen te openen. Daarom heb ik de opleiding tot Biersommelier afgerond. Ik vind het geweldig om mensen mee te nemen op reis door alle smaken die bier te bieden heeft. Of te vertellen over leuke anekdotes die met bier verbonden zijn. Zo ging het van mijn passie en hobby naar mijn passie én beroep.

Aniek van Zutphen in winkel De Bierbrigadier.

 

Ik heb een grote liefde voor craftdrinks, bij de Bierbrigadier verkopen we naast bier ook cider, mede- en natuurwijn. De winkel zit nu al ruim twee jaar in Nijmegen en ik ben recentelijk verhuisd naar de Lange Hezelstraat. Echt de ideale plek, met zijn mooie historische panden, kleine winkels en horeca met ondernemers die vol passie zijn over hun eigen plek.

Er is voor iedereen een bier, want er zijn zoveel smaken. Zelf hou ik van wild vergiste bieren, IPA's en stouts, maar ook een mooie cider - die ook in onze winkel staan - kan erg lekker zijn. Je kunt mij iets over je favoriete smaken vertellen en ik match er een lekker bier of drank bij. 

Voor de doorgewinterde beergeek die altijd op zoek is naar iets spannends en iets nieuws, maar ook voor degene die zijn eerste stappen maakt in de speciaalbierwereld is er een plekje. Daarnaast heb ik een leuke collectie van Nijmeegse bieren die vaak als souvenier worden meegenomen om Nijmegen elders in Nederland te promoten. Niet gek, want we hebben lokaal best wel wat brouwerijen en ze produceren mooie regionale bieren.


De Bierbrigadier

Lange Hezelstraat 51
6511CC Nijmegen
Bekijk de locatie


Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Dit vind je misschien ook leuk