3x parken in centrum Nijmegen

Wist je dat je in de binnenstad van Nijmegen naast winkelen, heerlijk eten en cultuur snuiven ook tot rust kunt komen in één van de prachtige stadsparken? Laat de drukte even achter je en geniet van het Kronenburgerpark, het Valkhofpark of het Hunnerpark.​

1. Kronenburgerpark

Een bekende naam door het lied van Frank Boeijen, dat als titel de naam van dit park heeft. Onder de Nijmegenaren is het Kronenburgerpark zeer geliefd. Zodra het zonnetje doorkomt worden de eerste picknickkleedjes gespreid en laten sporters zich van hun beste kant zien tijdens bootcampsessies of hardlooprondes. Uiteraard is het park ook geschikt voor een heerlijke wandeling. Loop door het gras of over de geasfalteerde kronkelpaden langs de vijver, het hertenkamp, de grot met waterval, de oude stadsmuur en de Kronenburgertoren.

Dieren, muziek en sport 

Naast al dat groen, zijn er in dit park verschillende dieren te vinden. Van eenden die ronddobberen in de vijver en zo nu en dan nieuwsgierig zijn naar jouw picknickmaal, tot aan herten in de dierenweide. Stichting Vrienden van het Kronenburgerpark ziet toe op het welzijn van de dieren. Tevens vinden in het Kronenburgerpark regelmatig evenementen plaats, variërend van muziek- tot sportevenementen.

2. Valkhofpark

Nijmegen zou Nijmegen niet zijn zonder alle hoogteverschillen, die tevens terug te zien zijn in zowel het Kronenburgerpark als het Valkhofpark. Het Valkhofpark bevindt zich aan de andere kant van het stadscentrum op een heuvel langs de Waal. Dit park is het oudste park van Nijmegen en alleen daarom al een bezoekje waard. Het Valkhofpark ligt tegen Museum het Valkhof aan, waar een hoop over de geschiedenis is terug te vinden.

St. Nicolaaskapel

Neem vanaf de Waalkade de circa tachtig treden omhoog of loop vanuit de Burchtstraat rechtstreeks het park in en aanschouw onder andere de St. Nicolaaskapel. De kapel is van 1 april tot het laatste weekend van oktober geopend tussen 11:00 en 17:00. In de kleine kapel vinden onder andere huwelijken, kleine concerten, exposities en begrafenissen plaats. Een bijzondere gebeurtenis op een bijzonder mooie locatie.

3. Hunnerpark

Direct naast het Valkhof ligt het Hunnerpark. Loop dus vooral een stukje verder en doe beide parken aan in één wandeling. Hoewel dit park ook wel bekend staat als een feestlocatie, met name tijdens de grotere evenementen die Nijmegen kent, kun je er op niet-feestdagen in alle rust rondslenteren- en kijken. Een gedeelte van de oude stadsmuur is nog intact, ook is er het standbeeld van St. Petrus Canisius te zien, een in 1925 heilig verklaarde Nijmegenaar. Trek gekregen tijdens je wandeling? Dan ben je voor een hapje en een drankje zo weer terug in het centrum, maar handig om te weten is dat zich aan de rand van het park kiosk ’t Hunnerpark bevindt. De kiosk is een omgebouwd tramwachtershuisje.

Dit vind je misschien ook leuk