7x sportevenementen in Nijmegen

Met wereldberoemde evenementen als de 4Daagse en de Zevenheuvelenloop mogen we Nijmegen echt een sportstad noemen. Welke sportevenementen zie je jaarlijks terug in Nijmegen? Wij hebben een lijst samengesteld van de topevenementen die je niet mag missen.

1. Nijmeegse 4Daagse

De 4Daagse, officieel de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, is het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld. Ht wordt sinds 1909 ieder jaar gehouden en start op de derde dinsdag van juli. Jaarlijks doen er zo’n 45.000 mensen mee. Vanuit de hele wereld komen zij naar Nijmegen om vier dagen te wandelen in Nijmegen en de prachtige, bosrijke omgeving. Geen Nijmegenaar onbekend!

2. Zevenheuvelenloop

De Zevenheuvelenloop is een van de populairste hardloopevenementen in de regio en vindt jaarlijks in november plaats. De wedstrijd beslaat een afstand van 15 km over zeven heuvels, waardoor het een uitdagende maar lonende ervaring is voor hardlopers. De loop wordt ook wel 'de mooiste hardlooproute ter wereld' genoemd! Overigens is er ook de Zevenheuvelennacht. Dit loopevenement met een afstand van 7 kilometer vindt plaats op de zaterdagavond vóór de NN Zevenheuvelenloop. 

© Frank van Raaij


3. Ronde van Nijmegen

Naast dat het de gezelligste is, is de Ronde van Nijmegen een van de mooiste tochten van start tot finish van Nederland. De routes bestaan uit een mix van pittige beklimmingen afgewisseld met vlakke stukken en glooiende heuvels. Vanaf de start in Nijmegen gaan de routes grotendeels over Duits grondgebied, waarbij je kunt kiezen uit een route van 70, 120 of 165 kilometer.

4. Swim to Fight Cancer

De unieke recreatieve zwemtocht Swim to Fight Cancer vindt o.a. in Nijmegen plaats. Deelnemers en teams laten zich sponsoren en halen hiermee zoveel mogelijk geld op voor kankeronderzoek. Een mooi initiatief om aan mee te doen dus. Bekijk hier het fotoverslag van vorig jaar. 

5. Stevensloop

De Alfa Laval Stevensloop is de enige echte stadsloop in Nijmegen dat jaarlijks plaatsvindt in Nijmegen, meestal in maart. Het biedt deelnemers de keuze om een afstand van 5 km, 10 km of een halve marathon te lopen door enkele van de mooiste en meest historische gebieden van de stad, waaronder de Waalkade en het stadscentrum. De Stevensloop is een leuke manier om de stad te ervaren en jezelf uit te dagen als hardloper, of je nu een bewoner of een bezoeker bent van Nijmegen.

6. Omloop der Zevenheuvelen

De Omloop der Zevenheuvelen, niet te verwarren met de Zevenheuvelenloop, is een veelzijdig wielerevenement, bestaande uit een combinatie van wedstrijden op verschillende niveaus, een prachtige toertocht door de Nijmeegse natuur en de sfeervolle samenkomst van de twee onderdelen met een hapje en een drankje in de 'Village Arrivée'. Een uniek wedstrijdparcours voor de recreant die eens een wedstrijdje wil proberen.

7. Batavierenrace

De Batavierenrace is een jaarlijkse studentenestafetteloop en trekt duizenden deelnemers van universiteiten uit het hele land. De wedstrijd is verdeeld in 25 etappes met een totale afstand van ruim 175 kilometer van Nijmegen naar Twente. De wedstrijd wordt afgesloten met een groot feest, met muziek, eten en drinken en een prijsuitreiking voor de snelste teams. En wist je dat de race in het Guinness Book of Records staat als 's werelds grootste estafetteloop?

Meer sport

Naast de vele sportevenementen die in Nijmegen plaatsvinden, heeft de stad nog veel meer te bieden op het gebied van sport. Zo is Nijmegen ook de thuisbasis van vele sportscholen en fitnesscentra, maar ook van studentensportgroepen en -verenigingen die zich richten op een breed scala aan interesses en capaciteiten. Of je nu houdt van teamsporten, individuele activiteiten of gewoon actief wilt blijven, er zijn genoeg opties om uit te kiezen.

© Bob Janssen


Daarnaast heeft Nijmegen een overvloed aan winkels die sportartikelen en -kleding verkopen, zodat je alles kunt vinden wat je nodig hebt. Met de focus op een actieve levensstijl biedt Nijmegen voor ieder wat wils!

Dit vind je misschien ook leuk...