Wat is er te doen in Nijmegen - 7 t/m 13 december

Weet jij even niet hoe je deze koude dagen door kan komen? Genoeg te doen! Scoor je kerstboom, beleef winterse activiteiten en nog meer! Door deze tips heb jij weer wat inspiratie hoe jij je week vermakelijk door kan komen op een leuke en veilige manier!

1. Go Short & LUX – Vincent Tilanus + Q&A

Op vrijdag 11 december vertoont LUX Nijmegen in samenwerking met Go Short International Short Film Festival Nijmegen drie korte films van de Nijmeegse filmmaker Vincent Tilanus. Na de films is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met deze veelbelovende filmmaker tijdens een Q&A, live in de zaal!

De films draaien op vrijdag 11 december 20.00 uur in LUX Nijmegen, van tevoren reserveren.

2. Winterfestival

Stap naast de kerstman in de arrenslee, vlieg over de stad en bezorg zoveel mogelijk cadeaus. Gooi sneeuwballen, beklim de Mount Everest, maak de mooiste ski afdalingen of toch liever naar de zon? Ontdek in de maand december deze unieke beleving tijdens het Winterfestival bij EnjoyVR

Het Winterfestival is de maand december dagelijks te van 11.00 - 20.00 uur bij EnjoyVr

 

3. Santa's Drive-in

Koop op de makkelijkste, veiligste en leukste manier je kerstboom en steun daarmee de horeca- en evenementensector! Bestel je kerstboom online en haal hem op in de sfeervolle Drive-In op het Vasim terrein in Nijmegen!

Reserveer je kerstboom online en haal hem op tussen 8 t/m 13 december.

4. Livestream – Rick & Morty en de zin van het leven

Ben jij Rick & Mory fan? Dan ken jij vast een van de bekendere citaten van de tekenfilmserie, zoals “Nobody exists on purpose. Everybody’s gonna die. Come watch TV”. Hoe gaan de personages om met de eeuwige zingevingsstrijd? Kom erachter tijdens de online-lezing ‘Rick & Morty en de zin van het leven’ van filosoof Simon Gusman en leer meer over de filosofie in de beroemde Rick & Morty!

De lezing is dinsdag 8 december om 20.00 uur. Deelname aan de livestream is gratis. Schrijf je in en ontvang de reminder en de link naar het verslag in je mailbox. 

 

5. Feest van licht

Vanaf 12 december wordt Museumpark Orientalis omgetoverd tot een betoverend winteruitje voor jong en oud met een dag- en avondprogramma. Zo kun je onder andere overdag unieke kerststallen bewonderen, waaronder de grootste kerststal van Europa! En is ’s avonds het museum prachtig verlicht, waardoor het lijkt alsof je in een sprookje bent beland!

Feest van licht is vanaf 12 december t/m 10 januari dagelijks geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

Dit vind je misschien ook leuk