Wat is er dit weekend te doen in Nijmegen - 4 juni t/m 6 juni

Hopelijk heb je nog wat lege plekken in je agenda dit weekend, want er is eindelijk (!) weer genoeg te doen in Nijmegen. Ga kunst kijken, pak een theatervoorstelling of ga weer lekker uit eten! Hier vind je onze 5 tips.

1. Ontdek de kunst en musea in Nijmegen

Nijmegen kent vele galerieën en musea voor jong en oud. Vanaf zaterdag 5 juni opent de culturele secor hun deuren weer! Ontdek de kunst en musea in Nijmegen en laat je inspireren. Bekijk hier een overzicht.

Met het zetten van stap 3 in het openingsplan op zaterdag 5 juni kunnen culturele instellingen hun deuren weer gedeeltelijk openen voor het publiek.

2. Uit eten in je favoriete restaurant

Ook kan je vanaf zaterdag 5 juni weer genieten van je favoriete restaurant, buiten op terras kon al een tijdje, maar we mogen ook weer binnen aanschuiven. De sluitingstijd van horeca gaat van 20.00 uur naar 22.00 uur. We kunnen dus net even iets langer borrelen met elkaar. Tip: Brouwerij Nevel heeft de Mitra Award 'Het beste Bier van Nederland 2021' gewonnen tijdens de Dutch Beer Challenge met hun bier Meander, een houtgerijpt wild blond bier met rabarber en zwarte bessenblad, wij zeggen: proost!

In binnenruimtes met vaste zitplaatsen geldt een maximum van 50 personen.  

 

3. Geniet van theatervoorstelling 'Blote Konten' | Kwatta's Theater Het Badhuis

Na de aankondiging van de vervroegde versoepelingen vanaf 5 juni laat het Nijmeegse jeugdtheatergezelschap Kwatta er geen gras over groeien: op 5 en 6 juni staan alvast twee try-outs voor de gloednieuwe voorstelling Blote Konten gepland in Kwatta’s Theater Het Badhuis. De ticketverkoop is al gestart en de capaciteit van de zaal is uiteraard beperkt tot 30 personen per voorstelling. Tickets en info over de voorstelling vind je hier.

Blote Konten speelt t/m 13 juni in Het Badhuis en gaat komend najaar op tournee. 

4. Haal de beste ijsjes in Nijmegen

Wanneer de zon zich weer van haar beste kant laat zien, worden de deuren van de diverse ijssalons in Nijmegen platgelopen. Van vanille tot citroen en van chocolade tot aan mint. Bij de verschillende salons is het assortiment schepijs ruim. Op deze locaties scoor jij zeker een heerlijk ijsje.

5. Pak een bioscoopje

Vue Plein, Vue Walstraat, Pathé Nijmegen en LUX Nijmegen zijn ook van de partij! De bioscopen gaan weer open. Dit weekend draaien er films als Blackbird, De Slag om Schelde, Nomadland, Nobody, Buurman en Buurman: Bakken en Grillen en Spiral: From the Legacy of Saw. Bestel je tickets op de websites.

Bioscopen mogen open voor maximaal 50 bezoekers per ruimte.

Dit vind je misschien ook leuk