Wat is er te doen in Nijmegen - 12 t/m 18 juli

De derde week van juli staat weer bijna voor de deur! Geen Vierdaagsefeesten, maar tóch nog een beetje feest... En verder: van pizza-avond met de kids tot online codes kraken in een escaperoom. Hierbij onze 5 tips voor niet-te-missen activiteiten!

1. Toch nog het Vierdaagsefeestengevoel

Zaterdag 17 juli t/m 23 juli is het zover: weliswaar geen Vierdaagsefeesten, maar we vieren toch nog een beetje feest. Dat doen we op het terras met een speciaal Vierdaagsefeestenbiertje… Ook zijn er een aantal fijne initiatieven van podia van Vierdaagsefeesten die wel door kunnen gaan, op binnenlocaties of elders in de stad.

Bekijk hier het programma van 2021.

2. Filmwandeling in Nijmegen-West

In deze unieke filmwandeling, staat de veerkracht van mensen en het lef om te vernieuwen in combinatie met het koesteren van het verleden centraal. De wandeling is op ieder moment te lopen, individueel of samen. Het enige dat je nodig hebt zijn een smartphone met mobiel internet en een koptelefoon. De route (100-120 minuten) start vanaf het Joris Ivensplein en loopt onderlangs de spoorbrug door het havengebied en de wijk waterkwartier. 

Vanaf 16 juli is de wandeling, inclusief audio en films, voor iedereen gratis beschikbaar via de mobiele website van Go Short.

 

3. Speciaal voor kinderen: pizza-avond na film Buurman & Buurman: Bakken en Grillen

Op zondag 18 juli organiseert LUX Nijmegen een pizza-avond voor kinderen! Na de film Buurman & Buurman: Bakken en Grillen kun je je eigen pizza maken én heerlijk opeten. 

Het evenement vindt op zondag 18 juli plaats in LUX Nijmegen.

4. Codes kraken in een online escaperoom

De online escaperoom is echt een uitkomst voor wie een spelletjesavond thuis met vrienden nu alweer mist. The Black Hawk en The Last Job van het Nijmeegse Project Escape speel je namelijk gewoon via WhatsApp. Daar krijg je opdrachten om in te loggen op geheime websites of het internet af te speuren om zo de missie van jullie opdrachtgever te volbrengen. En dat is minstens net zo spannend als een echte escaperoom!

Reserveer vooraf een tijdslot bij Project Escape.

 

5. Ontbijten, lunchen, dineren en borrelen

De Hazenkamp heeft er een nieuwe hotspot bij: BUUV. Een horeca hotspot die je miste in deze prachtige wijk. Je kunt er de hele dag terecht voor lekkere en bijzondere hapjes en drankjes. Of wat dacht je van een avondje tapas eten gezellig met vrienden en familie? Wij hebben de leukste tapas restaurants in Nijmegen voor je uitgezocht.

BUUV. vind je aan de Hazenkampseweg 312.

Dit vind je misschien ook leuk: