Programma 2021 bekend: Geen Vierdaagsefeesten, toch een beetje feest

Met de huidige en aangekondigde versoepelingen belooft het een prachtige summer of love te worden! Dat maakt het extra teleurstellend dat de Vierdaagsefeesten dit jaar opnieuw niet doorgaan, zo vindt ook Stichting Vierdaagsefeesten. “Maar wij begrijpen het oordeel van de hulpdiensten dat de aanzuigende werking van de Vierdaagsefeesten te groot is en te veel risico's met zich meebrengt.”, aldus Joris Bouwmeister, directeur-bestuurder. “We hopen volgend jaar weer een prachtige, volwaardige editie neer te kunnen zetten”.

Hoe wordt dan toch het Vierdaagsefeestengevoel gedeeld, van 17 t/m 23 juli? Nou, uiteraard op het terras, zelfs met een speciaal Vierdaagsefeestenbiertje! Ook zijn er een aantal fijne initiatieven van podia van Vierdaagsefeesten die wel door kunnen gaan, op binnenlocaties of elders in de stad. In de Stevenskerk vind je Stevenskerk Live concerten, Schrijvers in de Stevenskerk, programma vanuit het Valkhof Festival en kun je abseilen van de Stevenstoren. Het Valkhof Festival presenteert daarnaast programma in Openluchttheater De Goffert, Doornroosje en Extrapool. Otis Park strijkt neer in Brebl. Hubert en De Achtertuin hebben een speciaal Vierdaagsefeestenprogramma op hun terras. De bibliotheek organiseert een jongerenprogramma op Roze Woensdag en dagelijks een escaperoom voor families (7+).

Het complete overzicht per dag en links naar de ticketverkoop vind je op www.vierdaagsefeesten.nl. Sommige locaties zijn inmiddels al uitverkocht!

Meer informatie over de programma’s:

Terrassen

Nijmegen heeft de grootste terrasdichtheid van Nederland! De ideale plek om neer te strijken in de derde week van juli, want dan zijn ze bovendien in Vierdaagsefeestenstijl aangekleed. Voor de meeste locaties is reserveren niet nodig, maar we houden ons nog wel aan de anderhalve meter afstand en er geldt uiteraard: vol is vol!

Vierdaagsefeestenbiertje

De sfeer van de Vierdaagsefeesten kun je vanaf zaterdag 17 juli letterlijk proeven op het terras, met het Vierdaagsefeestenbier! De Nijmeegse brouwers Oersoep, Brouwerij Mannenpap, Brouwtoren, Nevel Wild Ales en Brouwerij de Hemel slaan hiervoor de handen in één en gaan jaarlijks om beurten een limited edition biertje brouwen, alleen verkrijgbaar in de derde week van juli.

We starten met de smaak van de Vierdaagsefeesten volgens Brouwerij De Hemel: een stevige weizen met 6% alcohol, fijn doordrinkbaar met een licht bittertje, voor dat rijke zomerse gevoel. Het begin van een mooie traditie die perfect past bij de doelstellingen van de Vierdaagsefeesten: steeds meer duurzaam en lokaal eten en drinken!

Stevenskerk Live

De concerten in de prachtige Stevenskerk, gepresenteerd door Doornroosje, gaan door. Je kunt er in bijzondere akoestiek genieten van niemand minder dan De Niemanders, I am Oak, Judy Blank en Frank Boeijen (uitverkocht).

X Valkhof Festival

Het Valkhof Festival presenteert een Plan X, met een line-up tjokvol spannende namen, (inter)nationale toppers van morgen en ontdekkingen die je je jaren later nog steeds zal herinneren. De concerten vinden plaats in Openluchttheater De Goffert (zonder afstand, met testen voor toegang), Stevenskerk, Doornroosje en Extrapool.

Otis x Brebl

Het Otis Park vind je deze zomer niet buiten, maar binnen, in Brebl! De hele maand juli kun je genieten van een goede portie jazz, funk en soul. In de Vierdaagsefeestenweek met Three Little Clouds, Meika, BreblJazzzJam, Jazz Republic Sessions, In Trio en Power to the Pipo.

Schrijvers in de Stevenskerk

Ook nu zorgt Bibliotheek Gelderland Zuid voor een heerlijk rustpunt op misschien wel de mooiste locatie van Nijmegen. Laat je meevoeren door de indringende verhalen van Manon Uphoff op maandag of maak kennis met de wereld van de poëzie met Ellen Deckwitz op zondag!

Festival Ponton bij Hubert

Hubert samen met Bijsmaak voor een flinke portie muziek én waterpret op het nieuwe festival Ponton! In de hal mag gedanst worden.  Buiten op het terras is het chillen geblazen en de theetuin wordt een heuse TinderTuin. Alle dagen zijn uitverkocht.

Abseilen Stevenstoren

Abseilen van de Nijmeegse Sint Stevenstoren? Dat kan alleen tijdens Vierdaagsefeesten, ook nu! Een fantastische beleving met een prachtig uitzicht over Nijmegen. Zo heb je Nijmegen nog nooit bekeken! Dagelijks van 14.00 t/m 20.00 uur.

Dansmarathon in de Achtertuin

In de Vierdaagsefeestenweek dans je zeven dagen lang het glazuur van de plavuizen tijdens de Achtertuin Dansmarathon. Met een super divers programma met bevriende collectieven, dj's en ander fijn volk, kun je de 1,5 meter uitzwaaien, schuren met vreemden en harder dansen dan ooit tevoren! Alle dagen zijn al uitverkocht.

Roze Woensdag Jong

Geen Vierdaagsefeesten, toch een beetje Roze Woensdag! Speciaal voor jongeren organiseren de bibliotheek en Stichting Roze Woensdag een prachtig middagprogramma, met schrijvers Splinter Chabot en Edward Van de Vendel, de instafamous Maxime Albertazzi en House of Heels, die jou zelfs in ‘drag’ om kunnen toveren!

Escaperoom met Mons & Mari

Mons en Mari stapten in een tijdmachine, om de Vierdaagsefeesten te vinden. Maar door een foutje weten ze niet in welk jaar ze zijn beland. Kun jij helpen? Deze escape room voor families (7+) zit vol archiefmateriaal, puzzels en opdrachten. Boek een tijdslot bij Bibliotheek Gelderland Zuid en probeer het raadsel binnen één uur op te lossen. 

Kijk op vierdaagsefeesten.nl voor meer informatie. Save the date: Vierdaagsefeesten 2022: 16 t/m 22 juli

Dit vind je misschien ook leuk