Je huisdier laten opzetten, een herinnering voor het leven

Wat doe je als je huisdier sterft en je geen afscheid van hem of haar kunt nemen? En als cremeren of begraven niet voelt als de juiste keuze voor uw dier? We hebben bij de familie Meiland gezien dat zij ervoor kiezen hun geliefde hond Bommel op te laten zetten bij een preparateur. Bij de Museumwinkel.com te Nijmegen zien ze ook dat mensen steeds vaker langskomen om hun huisdier te laten opzetten.

Bij de Museumwinkel.com verkopen ze veel opgezette dieren en ze hebben een eigen team van preparateurs. Ze zetten dieren op die in dierentuinen gestorven zijn, maar ook steeds vaker huisdieren. De prijswinnende preparateurs hebben jarenlange ervaring betreffende het opzetten van huisdieren, uiteenlopend van hond, kat, parkiet, hamster, konijn tot slang.

Verschillende mensen kiezen ervoor om hun huisdier te laten prepareren bij de Museumwinkel.com. Bijvoorbeeld een stel dat hun twee gerbils liet opzetten. Onlangs bracht een meisje samen met haar ouders een dwerghamster. Het is ook voorgekomen dat iemand namens zijn konijn een brief stuurde om uit te leggen hoe het konijn zelf het liefst opgezet wilde worden.

Het opzetten van een huisdier kan helpen bij de rouwverwerking. Het kan troost bieden dat het dier nog in het gezin is en dat het gemis hierdoor minder is. Dit is heel persoonlijk en voor iedereen anders. De baasjes zijn soms emotioneel als ze hun huisdier komen brengen. Mensen willen graag hun verhaal kwijt en dat is ook heel logisch. Een dier is vele jaren onderdeel van de familie geweest.

De preparateurs van de Museumwinkel.com zijn zich zeer bewust van de sterke band tussen het dier en de als eigenaar. Er wordt uitgebreid de tijd genomen om alle stappen en mogelijkheden door te nemen. Samen worden foto’s en filmpjes bekeken om zo goed mogelijk een beeld te krijgen.

Een huisdier opzetten is moeilijk, geeft preparateur Sophie Kiela (32) aan: “Als je een huisdier op laat zetten, dan is het een dier waar je jarenlang naar hebt gekeken. Die hebben bepaalde gezichtsuitdrukkingen en een bepaalde emotie. Door dit zo goed mogelijk na te maken, breng je de persoonlijkheid weer terug in het dier.” Gelukkig zijn de baasjes altijd erg tevreden als ze hun opgezette huisdier weer komen ophalen

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden of wilt u graag meer informatie over het opzetten van uw huisdier, neemt u dan contact op met de Museumwinkel.com.

Dit vind je misschien ook leuk