Fashion Hotspots maakt fysieke winkels beter zichtbaar en vindbaar in de binnenstad van Nijmegen

Online zichtbaarheid heeft grote invloed op de aankopen in fysieke winkels. Sinds het afschaffen van de corona maatregelen zie je de binnensteden weer opbloeien. Overal om je heen zie je de terrasjes gezellig volstromen en de winkelstraten zien er weer uit als vanouds.

Tijdens de corona epidemie is de sympathie voor lokale ondernemers sterk toegenomen. Er liggen hierdoor grote kansen voor de lokale ondernemers, maar dan moeten zij wel vindbaar zijn. Helaas hebben de lokale ondernemers vaak een beperkt marketingbudget. Ook zitten zij, in tegenstelling tot de grote winkelketens, meestal gevestigd op B-locaties. 

“Wij willen een community met lokale ondernemers bouwen”. Aldus Nijmegenaar Tim aan den Toorn, eigenaar van Fashion Hotspots. “Door met z’n allen samen te werken ontstaan er meer mogelijkheden op het gebied van vindbaarheid en zichtbaarheid.” De fysieke winkel is voor de ondernemer het belangrijkste marketinginstrument.

Dit is dé plek waar de ondernemer service kan bieden aan de klant. Beleving in de winkel biedt vertrouwen. Dit resulteert in herhalingsaankopen. Zowel online als offline. Voor de ondernemer is het dus belangrijk de juiste mensen in de winkel te krijgen. Hiermee helpt Fashion Hotspots! Fashion Hotspots is begonnen als een digitaal platform en heeft inmiddels 77 aangesloten lokale fashion winkels. De winkels hebben op de website van Fashion Hotspots een digitale etalage waar zij kunnen laten zien wie ze zijn, wat ze verkopen en waar ze te vinden zijn.

De routes

Aan den Toorn wilde het de shopper nog makkelijker maken om de juiste winkels te ontdekken. “We hebben ons concept uitgebreid met vaste routes. Door het lopen van één van de routes ontdekt de shopper de winkels die in zijn straatje passen”.

In Nijmegen wordt gestart met 4 routes. Female Trendy & Small Fashion, Male day-to-day Fashion, Female day-to-day-fashion en Female + Male Classic Fashion.

De folders met de eerste 2 routes liggen inmiddels al in de aangesloten winkels en bij VVV Nijmegen. “En om het dagje winkelen compleet te maken geven we bij elke route leuke horecatips”. Op vertoon van de folder krijg je bij een aantal zaken zelfs een exclusieve korting.

Landelijk platform

Tijdens corona zag je heel veel mooie regionale initiatieven als paddenstoelen uit de grond schieten. Vooral uit naam van de lokale ondernemer kwamen er met veel creativiteit goede oplossingen. Aan den Toorn ziet hier een groot verschil met Fashion Hotspots. “Nu heel Nederland weer open is, gaan veel mensen in verschillende steden shoppen.

Zij willen niet bij elke stad weer opnieuw naar een regionaal initiatief op zoek. Fashion Hotspots is een landelijk platform en zorgt daarmee voor gemak. Waar je ook gaat shoppen met Fashion Hotspots ontdek je de leukste lokale fashion winkels van die stad.”

Is aan den Toorn niet bang dat de fysieke winkels in de toekomst gaan verdwijnen? “Nee, integendeel. Ik geloof juist in de meerwaarde en het voortbestaan van de fysieke fashion winkels. Uit onderzoek blijkt dat fysiek winkelen populair blijft omdat men de artikelen wil voelen en passen. Vooral bij fashion”.

Het direct mee kunnen nemen van de aankoop noemt aan den Toorn ook een belangrijke reden. “En shoppen is toch ook gewoon gezellig?! Als je dan ook nog eens toffe winkels ontdekt en unieke items scoort….

Wat een tof concept is Fashion Hotspots he?!”. Aan den Toorn lacht breeduit.

Dit vind je misschien ook leuk...