Deze 3 finalisten maken kans op eigen winkel in Nijmegen

De 3 finalisten van Win je Winkel zijn bekend. Re-tale, Soepbar Nijmegen en Interiorfinds maken kans op een jaar lang een eigen winkelpand, inclusief €15.000 om te investeren in de winkel. Uit de 88 ideeën die voor nieuwe winkels binnengekomen zijn heeft een selectiecommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van de binnenstad, de finalisten geselecteerd. Bij de selectie is onder andere gelet op toegevoegde waarde voor de binnenstad, creativiteit en de fase van uitwerking.

Stem op jouw favoriete idee

Modemerk Re-tale, Soepbar Nijmegen en vintage interieur- & accessoiresshop Interiorfinds gaan de aankomende week de strijd met elkaar aan. In een promotievideo pitchen ze het idee voor de winkel, waarbij het publiek de kans krijgt om online op het favoriete idee te stemmen. De stemmen tellen voor 25% mee bij het bepalen van de uiteindelijke winnaar. Stemmen is mogelijk tussen 28 februari en 4 maart via www.nijmegen.nl/winjewinkel.

Wethouder Economie en één van de juryleden, Monique Esselbrugge, is enthousiast door zoveel ondernemerschap en (potentiële) businessplannen. “Win je Winkel is opgezet om ondernemerschap aan te jagen en nieuwe ondernemers naar onze stad te halen. Dat is gelukt! Nijmegenaren dienden massaal een plan in voor een winkel in de binnenstad: er zijn 88 ideeën voor winkels die nu leegstaan. Ik hoop dat de Nijmegenaren opnieuw massaal in actie komen en gaan stemmen, want zij bepalen mee wat er in hun binnenstad komt. De acties van Actieplan Binnenstad zijn tenslotte van en voor de stad.”

Prijsuitreiking tijdens Binnenstad Connects

De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt op 8 maart, tijdens de eerste editie van Binnenstad Connects. Tijdens het evenement dat bij brouwerij de Hemel plaatsvindt reikt, een gespecialiseerde jury bestaande uit diverse binnenstadondernemers, de prijs voor de nieuwe winkel uit. De winnaar gaat vervolgens samen met de gemeente Nijmegen op zoek naar een geschikt pand passend bij het idee.

Over Actieplan Binnenstad

Win je Winkel is één van de projecten die valt onder Actieplan Binnenstad. De gemeente Nijmegen heeft samen met inwoners, ondernemers en bezoekers een actieplan opgesteld. In dit plan staan acties en projecten die ervoor zorgen dat de binnenstad een aantrekkelijke plek blijft om te bezoeken, te wonen én te ondernemen. Aan sommige acties wordt nog hard gewerkt, andere acties zijn al bijna klaar om uit te voeren. Alle acties worden in 2021 en 2022 uitgevoerd sámen met de stad.

Dit vind je misschien ook leuk...