Waalkade

De fijnste plek in Nijmegen om even lekker uit te waaien? De Waalkade natuurlijk! Een terrasje pakken, een stuk lopen of relaxen op het grasveld en genieten van het mooiste uitzicht van Nijmegen. Aan de vernieuwde Waalkade is van alles te beleven. Ontdek hoe mooi het is opgeknapt en welke nieuwe horeca-hotspots hun deuren hebben geopend. Drink er een fris Waalwolf-biertje, trakteer jezelf op een heerlijke lunch of trek je hardloopschoenen aan en werk aan je conditie. Proef de indrukwekkende geschiedenis in De Bastei en bekijk de historische schepen in de Lindenberghaven. Met de Waalbrug en het bruisende scheepverkeer als decor: Nijmeegser dan dit wordt het niet.

Twan brengt graag mensen bij elkaar aan de Waalkade

Als er in Nijmegen een grootschalig evenement is, heb je grote kans dat het team van Twan Krebbers het heeft georganiseerd. Twan en zijn team een van de smaakmakers van het uitgaansleven in de stad en onder andere bekend van zijn Matrixx events.

Lees het verhaal van Twan

Stefan ziet de Waalkade als een hotspot vol met mooie initiatieven

Stefan Kloeg kwam in 2010 naar Nijmegen om er te studeren aan de HAN. Hij sloot de stad in zijn hart en tien jaar later staat hij op het punt om er zijn eigen café te openen: Gran Café De Waterwolf.

Lees het verhaal van Stefan

Voor Ole is de Waalkade een boek vol verhalen

Als spits van N.E.C. geeft Ole Romeny altijd alles op het veld. Maar wat doet dit jonge Nijmeegse voetbaltalent om te ontspannen in zijn vrije tijd? “Ik loop het liefst ’s avonds langs de Waalkade om even tot rust te komen. Oortjes in, lekkere muziek aan en genieten van de mooiste plek van Nijmegen. Hier voel ik me echt thuis.” 

Lees het verhaal van Ole

Ontdek de Waalkade - Alle locaties op een rijtje

Openbare kunst: Waterwolf & Aquanaut

De Waalkade heeft een complete metamorfose ondergaan. Er zijn grasmatten gelegd, bomen geplant en bij de Veerpoorttrappen is een verlaagd deel met zittrappen gekomen, waardoor er een podium is ontstaan bij het water. Op 19 september 2020 vierde Nijmegen de officiële opening van de Waalkade en de komst van het nieuwe kunstwerk “De Waterwolf” en de Aquanaut.

Het 3.30 meter hoog bronzen kunstwerk is een wolvenpup met een jongetje. De wolvenpup is een historische animalisering van het water dat het land aanvreet, een verbeelding van het water als zijnde bedreigend en gevaarlijk. De waterwolf is niet alleen, naast hem staat het jongetje, de Aquanaut. Ze staan naast elkaar alsof ze elkaars trouwste en meest favoriete speelkameraden zijn. Twee vrienden die arm in arm naar de Waal kijken. 

Lees hier het hele verhaal over het kunstwerk.

Restaurants aan de Waalkade

Wil je eerst flaneren over de Waalkade om vervolgens lekker lang te tafelen met je vrienden, familie of collega’s? Wij hebben de leukste restaurants aan de Waalkade voor jou uitgezocht. Eet smakelijk! 

Bekijk de tips

Het gezicht achter de zaak - Maak kennis met de ondernemers aan de Waalkade