Expat life in Nijmegen: Sharmishta, Verenigd Koninkrijk

In de serie "Expat Life in Nijmegen" vertellen expats over hun leven in de oudste stad van Nederland. Hoe zijn ze hier terechtgekomen? Wat doen ze hier in het dagelijks leven en wat vinden ze van de stad en haar omgeving? 

Hier het verhaal van Sharmishta Chatterjee-Banerjee uit het Verenigd Koninkrijk..

"Ik denk dat de verhuizing naar Nijmegen mijn grootste Brexit- en Covid-avontuur kan worden genoemd. Omdat we midden in de pandemie zaten, was mijn toelatingsgesprek met de universiteit online en heb ik de stad niet kunnen ervaren voordat ik het aanbod accepteerde. Dus toen ik in oktober 2020 naar hier verhuisde, nam ik een klein risico.

Voordat ik hierheen kwam, had ik met veel van mijn medestudenten van de Nijmegen School of Management (NMS) gesproken, en iedereen sprak zeer lovend over de stad. Toch had ik verwacht dat Nijmegen kleiner en minder bruisend zou zijn - maar tot mijn verrassing bevalt het mij, alweer bijna drie jaar, erg goed.. 

Ik ben beleidsdirecteur Internationalisering en Strategische Betrokkenheid bij de NSM van de Radboud Universiteit. Ik vat mijn werk graag samen als het vergroten van onze wereldwijde zichtbaarheid, waarbij ik onder meer probeer de wereld naar Nijmegen te halen en Nijmegen de wereld in. Het NSM heeft een zeer multi- en transdisciplinaire aanpak, wat het volgens mij anders en onderscheidend maakt. 

Tegelijkertijd is Nijmegen zo'n mooie en bruisende stad - en de wereld zou dat moeten weten. Als ik met studenten buiten Nijmegen praat over waar ze overwegen te gaan studeren, noemen ze vaak de Randstad, Groningen of Maastricht en laten ze Nijmegen links liggen omdat ze denken dat de stad een beetje provinciaal is - en dat is niet zo!

Als ik met alumni praat, ongeacht waar ze wonen, zeggen ze altijd dat Nijmegen de beste tijd van hun studentenleven is geweest, dus ik vind dat wij, de stad en de universiteit, onszelf meer moeten promoten - in Nederland en daarbuiten. Ik ben al bezig om mijn thuis in Engeland, Newcastle, en Nijmegen met elkaar te verbinden.

Twee van mijn favoriete plekken in Nijmegen zijn de Bistro Bar Bankoh, vlakbij de Waal, en de Bar GLITCH, die hele lekkere cocktails heeft. Maar over het algemeen houd ik gewoon van een wandeling langs de Waalkade en door mijn favoriete straat in de stad, de Lange Hezelstraat, met al zijn boetiekjes en het geweldige uitzicht op de Stevenskerk.

Eén ding dat ik wel mis in Nijmegen is Uber - en toen ik hier voor het eerst kwam wonen, had ik een beetje moeite om alle informatie te vinden die ik nodig had om me in Nijmegen te vestigen. Maar er is sindsdien veel verbeterd, dus ik ben blij dat het nu makkelijker is voor expats die naar de stad verhuizen."

All expat stories are also available in English

 

Studeren en werken in Nijmegen

Nijmegen heeft veel te bieden op het gebied van studeren, werken en ondernemen. De oudste stad van Nederland is ook een van de grootste studentensteden van het land. De stad profileert zich als een toonaangevende wereldspeler in het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en problemen. Met haar belangrijke positie in de Health & High Tech sector behoort Nijmegen tot de internationale top als het gaat om verbetering van de kwaliteit van leven, gezondheidszorg en de ontwikkeling van hoogwaardige technologie voor diverse maatschappelijke toepassingen.

Lees meer

Wil je ook jouw expat verhaal vertellen?

Je kunt je aanmelden via dit formulier als je werkt in Nijmegen, of via dit formulier als je studeert in Nijmegen.