Selmar de Roo en Zeno van Oostende - Hotel Credible

"Een nachtje in je ‘eigen’ stad verblijven, dat doe je niet zo snel. Toen we vorig jaar samen met Mark en Loes een rondje door het hotel maakte was ik onder de indruk hoe goed het is opgeknapt. Samen met Selmar zijn we nu een jaar de nieuwe eigenaar."

 

Selmar: “Ik ben opgegroeid in Nijmegen en volgde in Maastricht de Hoge Hotelschool, daarna ben ik naar Aruba vertrokken met mijn vrouw. Tot mijn vader belde, hij zou De Hemel gaan verkopen. Mijn vrouw en ik keken elkaar en besloten naar Nederland terug te keren. In 2011 nam ik De Hemel over. Bluf in Berg en Dal kwam er later bij en ook De Pelgrim hebben we in 2019 bij ons gevoegd. Samen met Zeno ben ik restaurant Veau gestart, wij waren notabene de buurmannen van Hotel Credible destijds."

Zeno: “Veau is uiteindelijk niet uitgegroeid tot wat we wilden, maar we zijn er wel trots op en we hebben er veel van geleerd”. Na jarenlang met veel plezier te hebben samengewerkt bij De Hemel, heb ik afscheid genomen. Het was tijd voor iets nieuws. Als afscheidscadeau van Selmar kreeg ik kaarten voor een Formule 1 race in Spa, België. Een jaar na mijn afscheid was het zover, de race zou gaan beginnen. Onderweg naar Spa belde Selmar mij. Ik dacht om mij veel plezier te wensen. Niets was minder waar, hij had een optie om Hotel Credible te kopen. En dat wilde hij samen met mij doen. De hele race heb ik aan niks anders kunnen denken. Binnen acht dagen was het hotel van ons."

Selmar: “Ik wist dat Zeno misschien wel oor zou hebben naar een nieuwe uitdaging. Mark en Loes hadden zo’n goedlopend bedrijf neergezet dat ik meteen interesse had toen ik hoorde van een eventuele overname. Het hotel heeft een geweldige locatie, mooie uitstraling en het is er altijd gezellig. Een hotel gaat 24 uur per dag door, er is de hele dag actie. Dat is tof aan de hotelbranche. Bovendien was het echt ons streven om de vibe van Credible te behouden, dat maakt het juist zo gezellig. Veel van het personeel is ook gebleven, die maken de sfeer bij Credible!"

Zeno: “Ik heb de hotelkamers eerder bekeken toen het nog het City Park Hotel was, maar een nachtje in je ‘eigen’ stad verblijven, dat doe je niet zo snel. Toen we vorig jaar samen met Mark en Loes een rondje door het hotel maakte was ik onder de indruk hoe mooi ze het hadden opgeknapt. Een stuk moderner dan het eerst was en de kamers zijn heerlijk. We hebben, ondanks dit bijzondere jaar een heel mooi begin gehad. Natuurlijk hadden we open willen blijven, maar de hotelbezetting is goed geweest. Meer mensen kozen er dit jaar voor om in eigen land een vakantie te houden en dat was voor ons heel fijn. 

Wat me vooral verraste was het warme team bij Credible, daar draait het hele hotel op. Waar Selmar meer op de achtergrond werkt aan de organisatie, ben ik vooral te vinden op de vloer. Ik zorg ervoor dat het team happy is en dat ze alles hebben wat ze nodig hebben. Zo ben ik in het begin mee gaan kijken in de keuken, maintenance en de bediening. Om zo een goed beeld te krijgen. Ik ben super trots op dit team, zij zorgen voor de geweldige sfeer binnen Credible. 

Dat is eveneens mijn favoriete aspect aan het hotel. De algemene sfeer bij Credible is geweldig, de openheid die er voor iedereen is. Ja, dat is echt wat ik het meest beaam aan deze plek. Je komt er als hotelgast, of om aan een tafel te gaan zitten werken, even lekker eruit met je vrienden, een momentje voor jezelf nemen met een kopje thee of koffie of de hele avond tafelen met je familie. Het kan allemaal en iedereen is er welkom en op z’n plek. 

Om Credible toch iets meer ruimte te bieden zijn we de 20e kamer aan het verbouwen, dat was eerder de kamer van de nachtportier, maar we willen alle ruimte zo goed mogelijk benutten. Tijdens de sluiting hebben we het hotel, bijvoorbeeld de verlichting nog verder kunnen moderniseren. Maar ook het interieur een boost gegeven. Zo staat er zo’n enorme struisvogel lamp van Homestock in het restaurant. Dat zullen de vaste gasten wel opvallen zodra we weer opengaan. Hoe dan ook, ik ben heel blij dat het hotel op mijn pad is gekomen." - Zeno van Oostende en Selmar de Roo


 

Hotel Credible

Hertogstraat 1
6511 RV Nijmegen

Bekijk de locatie

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link

Dit vind je misschien ook leuk