Fotoverslag: Wild Wijn Fest 2022

Op 22 mei gingen vijf sommeliers de strijd aan met elkaar voor de beste wijn spijs combinaties tijdens het Wild Wijn Fest bij Strandbar Stek. De chefs van Bistro Flores verzorgden de amuses en er waren verse desempizza's van Streekbakker Jorrit. Wij namen een kijkje! 

Het Wild Wijn Fest is een intiem wijnfestival georganiseerd door enthousiaste wijnprofessionals en koks. "Samen maken wij een laagdrempelig, gezellig maar op topniveau wijn-spijs festival. We laten zien dat wijn voor iedereen is. Je smaakpapillen worden gekieteld, sexy wijnen worden geschonken en we nemen je mee door de wereld van wijn en spijs," aldus de organisatie. 

Weg met het stoffige en hoogdravende imago van wijn! Bij het Wild Wijn Fest draait het om genieten. "Dit kleine en intieme festival staat in het teken van wijn, genieten, aandacht voor elkaar, voetjes in het zand en een glas wijn in de hand."

Het festival vind plaats deze editie plaats bij Strandbar Stek. Een locatie met prachtuitzicht op de Waal. Je kunt met losse munten (halve) glazen wijn, of een lekkere fles kopen bij de sommeliers of aan de wijnbar. Er zijn allerlei gezellige fijne plekjes bij Standbar Stek om heerlijk te zitten en genieten.

Maar dit is pas het begin, want waar het echt om draait tijdens het Wild Wijn Fest de battle tussen de sommeliers (oftewel Sommies zoals de organisatie ze liefkozend noemt). Wie schenkt de beste wijnen in combinatie met de amuses die de chefs verzorgen?

Het Wild Wijn Fest biedt tevens ruimte aan kleine ondernemers met passie, voor zowel food als non-food, om te laten zien wat zij kunnen en waar zij voor staan. Daarnaast organiseert het Wild Wijn Fest ook andere kleine events. Kijk voor meer info op www.wildwijnfest.com.

 

Fotografie: Tessa Mul