Paul Dirks - Strandbar Stek

‘’Daarnaast zou ik het heel leuk vinden als de strandbar een plek kan worden waar mensen elkaar weer persoonlijk ontmoeten, een plek is waar ze tot rust kunnen komen. Een plek waar kinderen in de natuur kunnen rennen, jongeren hun liefde kunnen ontmoeten en ouderen een heerlijk strandgevoel dicht bij huis kunnen beleven. Kortom een eigen stekkie voor iedereen!’’

 

‘’Al een aantal jaar loop ik met het idee rond om een strandbar te realiseren aan de Waal. Elk jaar ga ik met mijn vrienden naar het Waalstrand, we zitten dan op ongemakkelijke stenen en drinken we lauw bier maar de sfeer is altijd uitstekend. Ik dacht op een gegeven moment: “Dat moet anders kunnen!” Tijdens een vakantie in Spanje zag ik wat voor een positieve invloed een strandbar kan hebben op de gehele omgeving. Toen wist ik het, dit mist Nijmegen. Zo ontstond mijn droom om op een unieke plek aan het water een café te starten. En dat gaat lukken, want vanaf halverwege juni is Strandbar Stek open!

Het NYMA-terrein leent zich perfect voor het concept. Het terrein wordt geheel ontwikkeld door en gevuld met creatieve mensen. Deze mengelmoes van creativiteit zorgt voor saamhorigheid en laat nieuwe dingen ontstaan. Strandbar Stek zit aan het water met een geweldig uitzicht voor alle drie de bruggen over de Waal. Door zand te storten op de kade maken we deze locatie compleet voor het echte strandgevoel.

Door het storten van zand bootsen we het vrije en speelse gevoel van het strand na, maar dan op ons terras. Het wordt echt een complete beleving. De horecazaak bestaat uit containers en een oude kermistrailer, deze versterken de sfeer van een pop-up zaak, strandtent of mini-festival. Maar naast het strand gaan we ook voor een heel divers cultureel programma. We gaan graag samenwerkingen aan, groot en klein, jong en oud. Zo zorgen we ervoor dat er voor iedereen cultuur te beleven is op onze locatie.

Daarnaast zou ik het heel leuk vinden als de strandbar een plek kan worden waar mensen elkaar weer persoonlijk ontmoeten, een plek is waar ze tot rust kunnen komen. Een plek waar kinderen in de natuur kunnen rennen, jongeren hun liefde kunnen ontmoeten en ouderen een heerlijk strandgevoel dicht bij huis kunnen beleven. Kortom een eigen stekkie voor iedereen!

Hoewel we nog niet open zijn, staat er al wel veel lekkers op het menu. Onze Mojito cocktail is mijn persoonlijke favoriet, die geeft je direct een heerlijk strandgevoel. Maar we hebben ook een groot assortiment met bijzondere lokale bieren. Hier kun je echt wat nieuws proberen, zoals het fruitbier Rataberry van Mannenpap of het witbiertje Luimelaar van De Kobold. Maar Nijmeegse dan het biertje Brug 1936 van Kronenburger krijg je het bijna niet.

We zijn er dus al helemaal klaar voor. Kom vanaf halverwege juni een keer langs en ervaar de vrijheid zelf. We zijn bezig met een crowdfunding om dit alles mogelijk te maken. Help jij ons mee deze uniek plek te creëren? Meer info zie: www.strandbarstek.nl’’ - Paul Dirks

 

Strandbar Stek
NYMA-terrein
6541 AK Nijmegen
Bekijk hier de locatie

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Dit vind je misschien ook leuk