Fotoverslag: gratis schaakworkshops op de Waalkade

Vanaf 21 juni 2021 kan er geschaakt worden in het centrum van Nijmegen! De schaaktafels werden in februari door 864 Nijmegenaren in een publieksactie gekozen als het Cadeau voor de Binnenstad. Bedenker Julian van Stee, van Urban Chess Nijmegen, wil mensen verbinden door middel van schaken. Daarom kun je op zondag gratis meedoen aan schaaklessen. 

Gratis schaaklessen op zondag

De schaaktafels zijn onlangs geplaatst op de Waalkade, nadat ze verkozen waren tot 'Cadeau voor de Binnenstad'. Naast de plaatsing van deze schaaktafels is Urban Chess Nijmegen van plan om de schaaksport te gaan promoten in de vorm van een aantal toernooien, workshops voor bewoners van de binnenstad, scholieren en andere beginnende schakers. De eerste twee workshops hebben inmiddels plaatsgevonden, de komende (gratis) workshops staan gepland van 10.00u en 11.00u en van 11.00-1200u op:

  • 11-07-2021
  • 18-07-2021

Mochten hier vragen/opmerkingen over bestaan, neem dan gerust contact op via urbanchessnijmegen@gmail.com of kom op bovengenoemde data/tijden naar de Lage Markt. Neem ook gerust een kijkje op de Facebook pagina van Urban Chess Nijmegen.

Julian van Stee geeft les

Schaakstukken

Voor liefhebbers die willen schaken maar geen schaakstukken hebben, zijn er schaakstukken op te halen bij Restaurant Nacional (Waalkade 1, 6511 XP Nijmegen) van woensdag t/m zondag.

Het winnende "Cadeau voor de Binnenstad"

Julian : "Schaken brengt jong en oud samen. Dat past bij Nijmegen, want Nijmegen is een oude stad met een jonge vibe. Schaken is een geweldige activiteit die jong en oud verbindt en de sociale cohesie in de buurt stimuleert. Met schaken train je de hersenen en vanuit onderzoek is gebleken dat het ook helpt om ouderdomsziekten, zoals o.a. dementie, tegen te gaan. Het is dan ook een verrijking voor het brein. Het versterkt het visueel werkgeheugen, het probleemoplossend denken en zelfs je rekenvaardigheid.''

Fotografie: Edwin Smits

Dit vind je misschien ook leuk