Interview: bij PAAK Vinyl Bar kom je voor een hapje, drankje én dansje

| Amber Oostindie

De ene na de andere hotspot opent z’n deuren in Nijmegen, maar geen zoals deze. De luisterbar PAAK in de Bloemerstraat heeft een vliegende start gemaakt en biedt sindsdien de ideale plek in Nijmegen waar muziek- en vinylliefhebbers maar ook food en cocktail connoisseurs hun passies met elkaar kunnen delen. Een hotspot van alles in één!


Peter Eschgfäller, Marijn aan de Stegge, Menzo Dijkstra en Troy Rondon Guasque

Een uniek concept

Ondernemers Troy, Menzo, Peter en Marijn hebben de handen ineengeslagen en werken samen aan een uniek concept, geïnspireerd door de listeningbars uit Japan. Een plek waar het echt draait om de muziek. Daarnaast is PAAK een plek waar je een hapje kunt eten, een borrel kunt doen en nadat de tafels worden ingeklapt, ook een dansje kunt doen.

Peter en Menzo zijn bekenden binnen de Nijmeegse scene. In 2008 zijn deze mannen de online sneakershop Bijsmaak gestart. Hieruit vloeide een community, waaruit bleek dat er behoefte was aan een plek als PAAK. Tijdens corona hebben de heren een extra lange periode de tijd gehad om het hele idee te perfectioneren. Van shisha lounge tot luisterbar, een complete metamorfose vond plaats en daar ontstond PAAK.

Let’s groove

Muziek is echt de rode draad in deze setting en dat zie je ook meteen als je de deuren binnenloopt. Als je binnenkomt, valt je oog al snel op de indrukwekkende vinylhoek waar allerlei platen van verschillende genres te vinden en te beluisteren zijn. Kopen kan hier niet maar je kunt wel een bestelling plaatsen via Marijn’s website.

Elke woensdag is er een soort open mic avond tijdens “The Listening Club” waar iedereen mag langskomen om eigen vinylplaten te draaien. Een ongedwongen sfeer om samen met andere muziekliefhebbers te luisteren naar muziek die je normaal gesproken thuis luistert. Ook deelt BN’er (Bekende Nijmegenaar) en creatieveling Davy Brandts zijn draaigeheimen bij PAAK door middel van dj-workshops. Zeker leuk en leerzaam als je beginnend dj bent of meer van de fijne kneepjes te weten wilt komen.

Een plek waar je alles hebt

Naast de muziek hebben de heren ook aandacht gegeven aan een kwalitatief hoog menu bij PAAK. Troy vertelt: “Je kunt bij ons terecht als je zin hebt in een goede wijn, maar ook wanneer je zin hebt in een lekker biertje of een goede cocktail. Dat is precies wat wij belangrijk vonden bij het samenstellen van de kaart: een plek waar je alles hebt”. En daar hoort ook goed eten bij. Bij PAAK kan het eten gedeeld worden. Op de kaart staat bijvoorbeeld een uitgebreide borrelplank, vegan fishy bites, spring rolls en vanaf deze week kun je er ook terecht voor een lekkere slice pizza. Na je borrel in de middag kun je dus gewoon blijven zitten voor je diner en in het weekend kun je daarna zelf nog dansen!

In 2018 ontving Troy de prijs van beste bartender van Nederland dus met zijn achtergrond als bartender, zijn ze ervan verzekerd de beste cocktails in town te serveren. Op de kaart staan naast eigen creaties ook klassieke cocktails. Een tip van Troy is Paak’s Poison, het huisshotje. Zeker het proberen waard!

Houd de socials van PAAK in de gaten en blijf op de hoogte van alle leuke events die ze organiseren.


 

Fotografie: Emil Cobussen

Dit vind je misschien ook leuk...