Nieuwe galerie voor eigentijdse kunst in Nijmegen: Gallery 024

| Luus Veeken

Nijmegen is een galerie rijker: Gallery 024. Streetart, popart, sculpturen, fotografie, noem het maar op. Liefhebbers van moderne kunst kunnen er hun hart ophalen. IntoNijmegen redacteur Luus Veeken nam er een kijkje en sprak met eigenaar Robert-Jan Egberts.

De spiksplinternieuwe Nijmeegse galeriehouder Robert-Jan Egberts is gepokt en gemazeld in de wereld van de kunst. Hij heeft een groothandel in kunst, voorziet galerieën van kunstwerken. Altijd op pad in binnen- en buitenland, naar kunstbeurzen, voorjaarsbeurzen, klanten. Maar een eigen galerie, dat was al veel langer zijn grote wens. Corona gaf net dat duwtje dat nodig was. Meer tijd om na te denken wat je belangrijk vindt, echt wil verwezenlijken. ‘Een galerie kan een hele kunstenaar opliften, van een onbekende een bekende kunstenaar maken. Dat tot stand brengen, dat vind ik mooi’, aldus de galeriehouder. In die periode kwam bovendien het pand aan de Van Welderenstraat op zijn pad, geknipt voor het realiseren van zijn droom: een galerie voor moderne kunst. Hij sloeg toe.

Na een verbouwing en de nodige aanpassingen aan het pand – voorheen zat er een kapperszaak – opende begin juni van dit jaar Gallery 024 zijn deuren. Je vindt er een keur aan hedendaagse kunst: streetart, popart, sculpturen, fotografie, mixed media. Zo’n twaalf vaste kunstenaars, met elk hun eigen concepten, technieken en materialen, exposeren hun werk rond het thema figuratief/portretten. Houd je van moderne kunst, dan vind je er vast iets van je gading. Robert-Jan gaat zo iedere twee maanden een ander thema exposeren. Alle reden dus om regelmatig eens een kijkje in de galerie te nemen.

De prijzen liggen tussen de 900 en 5000 euro. Heb je je oog laten vallen op een kunstwerk voor boven de bank maar zie je op tegen het bedrag? Huurkoop of uitleen behoort tot de mogelijkheden. En heb je graag een lijst om het schilderij? Ook daar kan Gallery 024 voor zorgen.

Gallery 024

Van Welderenstraat 10
6511MK Nijmegen
www.gallery024.com

 

Fotografie: Tycho van Dijk

Dit vind je misschien ook leuk