Wat is er te doen in Nijmegen - 5 juli t/m 11 juli 2021

We zijn eruit, dit zijn de vijf leukste dingen om te doen deze week. Wat ga jij doen? Naar de botanische tuin van Hortus, een dikke vette borrelplank scoren bij een nieuwe strandbar of eindelijk weer eens een festival pakken? Wat je keuze ook is: veel plezier!

1. Strandbar Stek is geopend!

Vanaf 4 juli om 12:00 uur is Strandbar Stek geopend voor al het publiek! Het echte strandgevoel proef je aan de Waal. Op het Nyma Terrein aan de Waal in Nijmegen vind je: Horeca, Strand en Evenementen in een!

Strandbar Stek is vanaf 4 juli om 12.00 uur geopend. Houd de website in de gaten voor meer info!

2. Bekijk natuur in beeld in Hortus Nijmegen

Speciaal ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van de Botanische tuin wordt Hortus Nijmegen van 3 juli tot 25 september verrijkt met meer dan 30 bijzondere beelden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers. Voor de expositie hebben 19 professionele kunstenaars van de Kring zich laten inspireren door de filosofie van de Hortus.

Hortus Nijmegen - De Groene Schatkamer -  bevindt zich aan de d’Almarasweg 22D in Nijmegen. 

 

3. Woon een bijzonder concert bij in de Stevenskerk

In de Stevenskerk in Nijmegen is op 6 juli een bijzonder concert van het virtuoze en originele organistenduo Berry van Berkum en Dirk Luijmes. Luijmes en Van Berkum eren Igor Stravinsky 50 jaar na diens overlijden met een orgelbewerking van zijn kleurrijke en expressionistische meesterwerk Le Sacre du Printemps. En, kenmerkend voor Luijmes en Van Berkum, voegen zij een persoonlijke noot toe aan hun bewerking, geïnspireerd door andere meesters die in 2021 in de belangstelling staan.

Het concert begint om 20.30 uur in de Stevenskerk in Nijmegen. Kaarten van 10 euro zijn alleen verkrijgbaar via de website: Dirk Luijmes & Berry van Berkum: Le Sacre du Printemps - Ik Ben Aanwezig

4. Festivalletjes meepakken aan de Waalbanddijk

Cultuurpodium Brebl en Meneer Otis presenteren samen Otis x Brebl in Nijmegen als coronaproof alternatief voor Otis Park. Dit indoor-festival vindt plaats de gehele maand juli. Donderdag 8 juli staat Ochsen (fris en explosief jazzkwintet) op de planning. Zaterdag 10 juli dans je mee op de muziek van Noa Lauryn!

Dit indoor-festival vindt plaats de gehele maand juli.

 

5. Op 9 en 10 juli proosten bij het zomers pop-up terras van De Zomerfabriek

Het terras staat in het teken van de laatste zomer van de Honig. We, First Things First en De Meesterproef, beogen met deze samenwerking mensen nog een zomer lang te laten genieten van deze fantastische industriële plek! Naast het eten kun je ook gezellig komen borrelen op het terras met alle bijzondere drankjes die ze hebben samengesteld. Proost!

Elke vrijdag en zaterdag vanaf 17:30 op het Honigcomplex.

 

Dit vind je misschien ook leuk: