Natuur in Beeld in Hortus Nijmegen

Speciaal ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van de Botanische tuin wordt Hortus Nijmegen van 3 juli tot 25 september verrijkt met meer dan 30 bijzondere beelden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers. De Beeldhouwkring is actief in binnen-en buitenland (www.nkvb.nl).

Voor de expositie hebben 19 professionele kunstenaars van de Kring zich laten inspireren door de filosofie van de Hortus.

Kruipend over de grond, vliegend door de lucht of opgenomen in de natuur heeft ieder beeld een eigen plekje. Oerkracht, ritme, vergankelijkheid, de cyclus van leven en dood en duurzaamheid zijn thema’s van de objecten.

Er is gewerkt met natuurmaterialen als hout, takken, wilgentenen en komkommer, met verschillende steensoorten als Belgisch hardsteen, travertijn, kalksteen en verder met cortenstaal, kunststof, gietijzer en geglazuurde keramiek.

Uit deze regio zijn vertegenwoordigd: Babette Degraeve, Yvonne Halfens, Gonda van der Zwaag, Fred Broekkamp en Imke Beek.

Hortus Nijmegen - De Groene Schatkamer-  bevindt zich aan de d’Almarasweg 22D in Nijmegen. De Botanische tuin is vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang. De actuele openingstijden van de Theetuin vind je op www.hortusnijmegen.nl.

Dit vind je misschien ook leuk