ReShare Store Nijmegen verkoopt kleding met een verhaal tijdens de Week van Tweedehands Textiel

Tijdens de Week van Tweedehands Textiel (20 t/m 27 april) verkoopt de ReShare Store aan de Lange Hezelstraat 84 in Nijmegen kleding met een verhaal. In de afgelopen weken doneerden shoppers hun gedragen items bij de Store en schreven daarbij hun herinneringen aan het item op een kaartje. Die items worden onder de noemer ‘ReShare Your Memories’ weer verkocht zodat het verhaal van het kledingstuk meegaat naar de volgende drager.

Fast fashion ketens vieren hoogtij en de waarde van kleding neemt af; er wordt weinig emotionele waarde meer gehecht aan kleding. Daarom hergebruikt de ReShare Store niet alleen kleding maar laten ze met deze actie ook de sentimentele waarde van kleding zien. Dat is juist wat tweedehands kleding zo leuk maakt, het is in zoveel opzichten uniek!

ReShare Your Memories: mee doen

Vraag jij je ook wel eens af bij tweedehands kleding waar het kledingstuk al is geweest en wat het heeft meegemaakt? Nu hoef je niet meer te gissen! Maak tijdens de Week van Tweedehands Textiel een shopafspraak bij bij de ReShare Store aan de Lange Hezelstraat 84 in Nijmegen of bij een van de 10 andere ReShare Stores, en koop daar een “nieuw” item inclusief herinneringen. Er hangen ook items tussen van onder meer modeontwerper Sjaak Hullekes, voormalig Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber en de ‘Trash Queen’ van YouTube, Rosalie Boom! Heb je een tof item gescoord met een mooi verhaal? Deel dit dan online en gebruik #reshareyourmemories. Alle ReShare Store locaties en hun contactgegevens zijn te vinden op www.resharestore.nl.

Week van Tweedehands Textiel

De textielindustrie geldt, na de olie- en gasindustrie, wereldwijd als de meest vervuilende industrie van de wereld; het is verantwoordelijk voor ca. 10% van de wereldwijde CO2 uitstoot. Daar komt nog bij: de terugloop van kwaliteit van onze textiel. In de laatste jaren zag Leger des Heils ReShare de berg van slechte textiel groeien van 20% naar ruim 40%. Dat komt door de opkomst van steeds meer goedkope retailers, meer wisseling van seizoenen en nu de groei van de economie. Shop till you drop is funest voor onze lieve aarde. Onze koopkracht op textiel is niet te stuiten en we kiezen voor goedkoop en (dus) lage kwaliteit. Na de eerste eigenaar verdwijnt deze soort textiel -zo goed als versleten- in de textielbakken van o.a. Leger des Heils ReShare. Op gebied van recycling doen de grote ketens nog weinig. Ongeveer 5% van de kleding die wordt verkocht bestaat uit een klein percentage gerecyclede textiel.

Daarom een Week van Tweedehands Textiel: om mensen te motiveren kleding te doneren en tweedehands kleding aan te schaffen. Ook om te laten zien welke mooie initiatieven er al bestaan en de branche op deze manier verenigen.

Kijk voor nog meer leuke acties, content en meer informatie op www.weekvantweedehandstextiel.nl.