Het Mooie Kinderboekenfestival viert 15-jarig bestaan

Het Mooie Kinderboekenfestival viert haar vijfjarig bestaan en reist dit jaar langs drie steden, waaronder Bibliotheek Mariënburg & LUX Nijmegen op 12 juni. Tijdens dit vrolijke festival kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar zich onderdompelen in de fantasiewerelden uit de mooiste kinderboeken. Door te laten zien welke grappige, interessante of geheimzinnige werelden boeken kunnen oproepen, wil de organisatie kinderen laten zien wat het lezen van een boek je kan brengen.

Bezoekers van het festival kunnen kiezen uit twee verschillende routes. De route voor kinderen tot zeven jaar brengt ze onder meer naar Marrakech, waar een spannend en zintuiglijk verhaal wordt verteld over een meisje dat haar moeder kwijtraakt op de markt. Ook krijgen ze een workshop mime spelen en worden ze ondergedompeld in een zee van liefde, naar het prijswinnende boek van Pieter Gaudesaboos. Schrijver en presentator Iven Cudogham vertelt zijn versie van de verhalen over de spin Anansi en de bekende boswachter Tim Hogenbosch leert kinderen de fijne kneepjes van het boswachtersvak.

Kinderen vanaf zeven jaar maken kennis met de fantasiewereld van Tonke Dragt en reizen terug in de tijd naar Doggerland. Wie durft, reist naar het pas ontdekte continent Terra Ultima, met het boek dat werd bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs. Na het verhaal over Lennox kan iedereen bij de bakfiets van de Glimmerik geluksamuletten maken. Ook is er muziek naar de gedichten van Rian Visser.

Tickets voor alle drie edities zijn verkrijgbaar via http://www.kinderboekenfestival.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...