Een kijkje in de wondere wereld van de taxidermie

Altijd al willen weten hoe een vogel wordt opgezet? Op woensdag 27 oktober aanstaande, geeft de Museumwinkel.com te Nijmegen een kijkje achter de schermen. Meervoudig Nederlands kampioen prepareren Rick Way verzorgt de gehele dag prepareer-demonstraties waarin alle geheimen van het vak aan bod komen!

Opgezette dieren hebben hun stoffige imago al lang geleden verloren. De schoonheid van de natuur wordt gevierd en dat zien we terug in onze interieurs. Planten, geweien en opgezette vlinders zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze brengen ook de natuur in huis. Natuurlijk is het wel belangrijk dat deze producten verantwoord zijn. Alle dieren waar de Museumwinkel.com mee werkt, zijn dan ook een natuurlijke dood gestorven.

In de winkel vind je niet alleen opgezette vogels en zoogdieren, maar ook schelpen, mineralen, schedels, opgezette vlinders, insecten en nog veel meer.

De vijf preparateurs die in het atelier werken, vallen regelmatig in de prijzen. Viermaal werden zij Nederlands Kampioen en in 2018 werden ze uitgeroepen tot meest artistieke preparateurs van Europa. En we zijn heel trots te melden dat onze preparateur Daphne Horstink dit jaar met haar boommarter de eerste prijs heeft gewonnen tijdens de Europese Kampioenschappen! 

Hoe dat prepareren, oftewel opzetten, precies in zijn werk gaat, kun je deze herfstvakantie komen ontdekken bij de Museumwinkel.com. Op woensdag 27 oktober 2021 zet Rick Way een vogel op in de winkel. Jong én oud zijn deze dag welkom om te komen kijken en om Rick het hemd van het lijf te vragen!

Enthousiast geworden?

Kom langs! Toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Deze hele dag krijg je ook nog eens 10% korting op het gehele assortiment. De demonstraties vinden plaats bij de Museumwinkel.com in de Van Welderenstraat 114 te Nijmegen.

Bekijk het aanbod op www.demuseumwinkel.com en houd facebookpagina Taxidermyshop De Museumwinkel.com in de gaten voor actuele informatie.

Dit vind je misschien ook leuk