11x restaurants aan de Waalkade

Wil je eerst flaneren over de Waalkade om vervolgens lekker lang te tafelen met je vrienden, familie of collega’s? Wij hebben de leukste restaurants aan de Waalkade voor jou uitgezocht. Eet smakelijk! 

1. Witlof

Heb je een beetje extra liefde nodig? Bij Witlof doen ze alles 'with love'. Eigenlijk produceren ze alles, alleen het brood halen ze bij stadsbakkerij de Bie. Zelfs de groentes proberen ze zelf te verbouwen door de koks die dit als hobby hebben. Bij Witlof kun je genieten van een verrassingslunch (3,4,of een 5-gangen) of een 5-gangendiner! Daarnaast ontvingen zij ook in 2022 een Bib Gourmand van Michelin.

2. Grand Café Waterwolf

Schuin achter het gelijknamige kunstwerk op de Waalkade vind je Grand Café Waterwolf. Je kan hier terecht voor een snelle lunch, een heerlijk diner of een borrel. Heb je geen zin in een kopje thee? Ze hebben een uitgebreide drankenkaart met heerlijke bieren en wijnen.

3. Nacional 

Dit is de plek waar mensen, cultuur en smaken elkaar verbinden en ontmoeten voor een lekker ontbijtje, koffie met gebak, een heerlijke lunch of lang tafelen met een gezellig diner. Bij Nacional kan je de hele dag terecht! Zin om vervolgens een potje te schaken? Haal schaakstukken op bij Nacional en neem plaats aan een van de schaaktafels aan de Waalkade.

4. Ultimo Restaurant & Wijnbar

Bij Ultimo Restaurant & Wijnbar draait het om heerlijk eten met fantastische wijnen. In plaats van een standaard 3-gangendiner heb je bij Ultimo ook de keuze uit kleinere gerechten. In combinatie met invloeden vanuit Australië en Amerika is het concept van het restaurant Dutch cuisine en maken zij zoveel mogelijk gebruik van lokale tuinders. Heb jij al een bezoekje gebracht aan Ultimo?

 

8. Restaurant Izzi

Restaurant Izzi is de sushispecialist bij uitstek! Laat je verrassen door de combinatie van verschillende stijlen en smaken tot heerlijke gerechten en bijzondere sushi rolls. Probeer een sushi roll met ganzenlever en appel of ga voor een combinatie van sushi met klassieke carpaccio. 

9. WERF Bar & Diner

WERF is een restaurant voor lunch, borrel en diner, waar kwaliteit voorop staat, zonder dat het chique wordt. Het heeft een industriële uitstraling, terwijl planten en hout zorgen voor een fijne warme sfeer. De unieke producten van WERF zijn ontstaan uit slimme samenwerkingen met lokale leveranciers. Ook hebben zij hun eigen WERF wijnen en wit bier de Witte WERF.

10. Nisantasi

Dompel je onder in de kruidige, warme wereld van de Turkse keuken bij Nisantasi. Perfect gegrild vlees, verse kruiden, de mooiste specerijen, kraakverse vis, pasta’s, desserts en nog veel meer… Wanneer kom jij proeven?

11. Pannenkoekenboot 

Lekker pannenkoeken eten en varen op de Waal bij Nijmegen. Dan hebben we het over Pannenkoekenboot Nijmegen aan de Waalkade. Er bevindt zich een ballenbak aan boord voor de kids en je kunt op de boot zoveel mogelijk pannenkoeken eten als je kunt. Dat wordt smullen!

Dit vind je misschien ook leuk: