Nijmegen pakt uit

Nijmegen pakt uit in december! Je kunt tijdens de Nijmeegse Winterweken genieten van een prachtige lichtsculpturenroute, naar de bioscoop gaan voor de leukste kerstfilms, shoppen in fraaie kerstsfeer of gaan genieten van een lekker kerstdiner.

Nijmeegse Winterweken

Nijmegen, daar wil je naartoe in de Kerstvakantie! Een lichtsculpturenroute inclusief toffe muziekquiz, voorstellingen, live muziek en straattheater; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken. Van 17 december t/m 8 januari geeft Nijmegen licht in het donker, onder andere door maar liefst negen grootste indrukwekkende lichtsculpturen te laten schitteren.

Lees meer

Kerstshoppen

Het leukste aan december is het kopen van cadeautjes. Voor vrienden en familie, maar ook voor jezelf! Wie wil je verrassen met een geurtje, doosje bonbons, bordspel, ketting of zomaar een leuk kleinigheidje? Of ben je zelf nog op zoek naar een lekkere winterjas of dat perfecte paar handschoenen? Shop de leukste cadeautjes in Nijmegen! Ga je last-minute kerstshoppen? Dan is het handig om te weten wat de openingstijden tijdens de feestdagen zijn.

Bourgondisch genieten

Verstand komt met de jaren. En in de oudste stad van Nederland weten ze dan ook dondersgoed wat gezelligheid voor iedereen inhoudt! Culinair genot is er in alle soorten en maten. Nijmegen biedt een ruime keuze. De talloze restaurants in het centrum van Nijmegen en in de ringstraten daaromheen zijn sfeervol en bruisend. Ontdek hier jouw restaurant en ervaar de bourgondische gastvrijheid!

Lees meer

Cultuur snuiven

De feestmaand december staat voor samenkomen en genieten van bijzondere ervaringen. Daarom is er ook genoeg te beleven op het gebied van cultuur in Nijmegen, juist in december. Neem lekker plaats in een theater- of concertstoel en geniet van een ontspannen avondje cultuur snuiven. Dit is er te doen in cultureel Nijmegen.

Bovendien is december dé maand om eens flink te werken aan je filmrepertoire. Duik de bioscoop in voor de mooiste decemberfilms!

Feest van het licht

Tijdens het Feest van Licht van 17 december 2022 t/m 8 januari 2023 wordt het bijzondere erfgoed van Museumpark Heilig Landstichting Orientalis in de schijnwerpers gezet. In het hoofdgebouw is een kerststallententoonstelling te zien met de prachtige kerststallen uit de collectie Houtzager en het kerstdiorama van Fred van de Zwet en Roel van der Dulk. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken! Kijk voor meer informatie op www.feestvanlicht.nl.

Ga erop uit!

Elk seizoen heeft zijn eigen charme. Trek een warme jas aan en haal een frisse neus tijdens een wandeling door de prachtige natuur rondom Nijmegen. Wandel een ommetje langs de mooiste plekjes in de buurt of volg de route van The Walk of The Town en bekijk dé bezienswaardigheden van Nijmegen.