Mei: de films van deze maand

Zin om te snikken, griezelen of zwijmelen in de bioscoopzaal? In mei staan er weer een aantal heerlijke films op het menu. Kom ze zien bij LUX, Pathé of Vue in Nijmegen! 

1. Dalva

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Dalva woont alleen met haar vader. Tot de politie hun huis op een avond binnenvalt, en haar onder jeugdbescherming plaatst. Dalva is de verpletterende debuutfilm van Emmanuelle Nicot over de twaalfjarige Dalva die moet leren dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht, en dat ze een heel ander trauma te verwerken heeft dan de plotselinge breuk.

 

2. Love Again

Locatie: Pathé Nijmegen
Samenvatting: Stel je voor dat je door een toevallig tekstberichtje de liefde van je leven vindt. In de romantische komedie Love Again stuurt Mira Ray berichtjes naar het oude mobiele nummer van haar overleden verloofde. Ze staat er niet bij stil dat het nummer inmiddels is toegewezen aan de nieuwe werktelefoon van Rob Burns, een journalist.

 

3. War Pony

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: War Pony volgt twee jongens die opgroeien in het reservaat van de Lakota Oglala-stam. Riley Keough, de kleindochter van Elvis Presley, en Gina Gammel wonnen de prestigieuze Caméra d’or in Cannes voor deze film. Een realistisch drama en een intiem portret over het leven in het Pine Ridge Reservaat.

 

4. Fast X

Locatie: Vue Nijmegen
Samenvatting: In Fast X zijn we getuige van de laatste hoofdstukken van een van de populairste en meest legendarische filmfranchises ter wereld. Dom Toretto en zijn familie zijn tijdens hun vele gewaagde missies altijd slimmer, moediger en sneller dan al hun vijanden. Bij de avondvoorstellingen op woensdag 17 mei word je bij Vue ontvangen met een hapje & drankje!

 

5. Minoes

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Voor vele ouders een echte klassieker van vroeger! In de film Minoes transformeert een jonge vrouw in een kat en helpt een journalist bij het blootleggen van een complot. Erg leuke verfilming van een scenario van Burny Bos naar het boek van Annie M.G. Schmidt. Carice van Houten won een Gouden Kalf voor haar rol in de film.

 

Filmspecial: Novio Magica, fantasy, book & film fest

Op tweede pinksterdag, maandag 29 mei, zijn de Stevenskerk en het Mariënburgplein in Nijmegen het decor van een nieuw festival: Novio Magica, fantasy, book & film fest. Novio Magica is het eerste fantasyfestival dat zich helemaal richt op boeken en film. LUX presenteert op deze dag een speciaal filmprogramma:

28 mei:

  • Lord of the Rings – The Fellowship of the Ring

29 mei:

  • Lord of the Rings – Two Towers
  • Lord of the Ring – Return of the King
  • De Griezelbus (9+)
  • The Dark Crystal (6+)
  • The Witches + Q&A met Thomas Olde Heuvelt
Meer info & tickets

Dit vind je misschien ook leuk...