Herfstvakantie: de leukste tips met de kids

Het is overduidelijk, de herfst is begonnen! Dat betekent dat ook de herfstvakantie er weer aankomt. In 2022 is duurt de herfstvakantie in Nijmegen van 22 t/m 30 oktober. Heb je nog geen idee wat je met je kinderen wil gaan doen? Wij zetten de leukste tips voor je op een rijtje!

Zien

Naar het theater

Deze herfstvakantie kun je genieten van de leukste theatervoorstelling. Tg. Winterberg neemt je met poppen, papier, strips en video mee in een wereld vol knotsgekke vooroordelen die erom schreeuwen om van een andere kant bekeken te worden. De voorstelling Aan de andere kant op zondag 23 oktober in De Lindenberg is voor alle kinderen van 4+ (en hun ouders!).

Liever een duik nemen in de betoverende onderwaterwereld van de Kleine Zeemeermin? Ga op zondag 30 oktober naar De Kleine Zeemeermin mini-musical (3+) van Theater Terra! Ook in De Lindenberg.

Op het grote doek

Laat je deze herfstvakantie van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober verwonderen op Cinekid Festival 2022 in LUX! Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders. Beleef, bekijk, speel en verwonder je met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer. Bekijk het hele programma.

In de herfstvakantie kun je ook leukste kinderfilms gaan zien bij Pathé, zoals de nieuwste De Grote Sinterklaasfilm! Wie weet kom je mascotte Charlie tegen en kun je met hem op de foto. In de KIDShoek vind je ook nog allerlei leuke doe- en kleurplaten en kun je sparen voor de schattige Charlie knuffel. Bekijk het hele programma.

Ontdekken

Herfstvakantie in het museum

Last van een herfstdip? Kom dan in de herfstvakantie naar het Afrika Museum! Vanaf 15 oktober is de tentoonstelling Helende Kracht te zien en kun je zelf verschillende helende tradities beleven en ervaren. Probeer een meditatieworkshop, ga creatief aan de slag, ontdek wat beweging doet voor lichaam en geest of maak helende muziek. Op zondagen zijn in de herfstvakantie extra ‘specials’: bijzondere activiteiten rond het thema healing.

Hou je meer van geschiedenis? Ga 100 jaar terug in de tijd en verkleed je als oud-weeskind, compleet met klompen! Help mee om Ada de koe te melken en kom dan gelijk ontdekken hoe onze andere koeien heten. Ook kun je bij ons de kop-van-jut een flinke lel geven. Ontdek alle activiteiten van Van ‘t Lindenhoutmuseum.

Gezinsuitje in het donker

Van vrijdag 21 t/m zondag 30 oktober 2022 is Schemerlicht Festival terug met een kersverse, immersieve wandelervaring langs licht- en geluidskunstwerken. Kunstenaars, componisten en wetenschappers verbinden ecologie, kunst en innovatie voor jong en oud en vragen aandacht voor het klimaat. Een uitje voor het hele gezin!

Maar hoe beleef je de herfst als je niets of weinig ziet? Ontdek het in de herfstvakantie van 15 t/m 30 oktober bij muZIEum. Iedere dag staan blinde en slechtziende gidsen voor je klaar om je rond te leiden in een onvergetelijke ontdekkingsreis. Bekijk alle activiteiten.

 

Doen

Creatief met technologie

Wil je liever lekker thuis blijven en creatief aan de slag gaan? Daar heeft Oddstream iets voor bedacht: DIY-kits. Met deze doe-het-zelf pakketjes kan je thuis aan de slag met kunst en technologie! Er is een doosje voor kinderen vanaf 6 jaar, vanaf 8 jaar en vanaf 12 jaar. Je bestelt de pakketjes online en dan vallen ze vanzelf door de brievenbus. Ideaal, toch?

Ook in Bibliotheek de Mariënburg is er van alles te beleven deze herfst. Ga op ontdekkingstocht in een grote digitale speeltuin, leer robots programmeren, maak gekke foto’s met een green screen of bouw zelf robots met LEGO WeDo. In de workshop DigiProeftuin van 27 oktober maak je kennis met allerlei verschillende digitale technieken.

Lekker naar buiten

Frisse neus halen tijdens de herfstvakantie? Ontdek de natuur, beleef verschillende religies, luister naar verhalen of denk na over je eigen verhaal in Museumpark Orientalis. Doe mee met kookworkshops, wandelingen en verschillende activiteiten van het programma zaaien en oogsten. Vergeet niet te reserveren!

Griezelen in de herfstvakantie

Herfst betekent ook tijd om te griezelen! Tijdens deze vakantie staat het Amusementspark Tivoli in Berg en Dal in het teken van Happy Halloween. Naast de diverse attracties en speeltoestellen, kan genoten worden van diverse Halloween activiteiten geschikt voor jong en oud. Ontsnap jij aan de Bomenheks of ben je liever te vinden in het spannende Tivoli-Theater? Bekijk het hele programma.

Lachspiegelroute in Het Eigen Kwartier

Heb je zin om te lachen?! Kom dan tijdens de herfstvakantieweek naar Het Eigen Kwartier, een gezellige wijk in de binnenstad van Nijmegen, want tijdens de herfstvakantie organiseert het Eigen Kwartier een hele toffe lachspiegel route! Op 10 locaties vind je een lachspiegel waar je grootse lol kan hebben en grappige foto’s kan maken. En je kunt er zelfs mooie prijzen mee winnen... 

Dit vind je misschien ook leuk...