Down The Rabbit Hole 2022

Het is tijd voor het avontuurlijkste muziekfestival van Nederland: Down the Rabbit Hole! Van 1 tot en met 3 juli zijn de Groene Heuvels in Beuningen omgetoverd tot een hele fijne festivalbubbel waar ook IntoNijmegen graag in rondstruint. Houd deze pagina in de gaten, want hier verschijnen foto's en verslagen van vrijdag, zaterdag én zondag.

 

Dag 3

Op zondag is het alweer de derde en laatste dag van Down The Rabbit Hole. Deze dag zit vol met getalenteerde vrouwelijke artiesten als Girl in Red, Phoebe Bridgers en St. Vincent. Het festivalweekend wordt knallend afgesloten met The War On Drugs.

Luisteren is zilver, spreken is goud

Aan het water ligt de ‘speakers corner’ waar je achterover kan hangen op een van de fijne bankjes om te genieten van een bijzondere spreker of wat rustige muziek. Een heerlijke plek om even tot rust te komen.

Vrouwelijk muzikaal talent

Ook de zangeres St. Vincent zet een bijzondere show neer. Met hun matchende outfits lijkt het alsof de band zich in een scène uit een klassieke film begeeft. “Dit nummer is voor het Amerikaanse Hooggerechtshof”, schreeuwt ze als de band het nummer Cheerleader inzet. “We need fucking human rights.”

Lees hier het hele verhaal van dag 3. 

Dag 2

Op de tweede dag van Down The Rabbit Hole wordt er gezwommen in het meer voor wat verkoeling op deze warme dag. Ook vandaag zit weer vol met muzikale hoogtepuntjes als Spinvis, The Smile, Little Simz en Gorillaz. Dit was dag twee op de Groene Heuvels!

Verboden te lachen?

Als je even geen zin hebt in livemuziek dan zijn er genoeg andere dingen te doen op Down The Rabbit Hole. In het openluchttheater geven groeigoeroe Koen en zijn team verschillende tips en tricks. Vandaag geven zij de workshop ‘verboden te lachen’. “Door een kwartiertje niet te lachen, zult u merken dat u daarna veel bewuster en harder lacht.”

Little Simz

Aan het begin van de avond is het tijd voor Little Simz, een veelbelovende act waar van tevoren al veel over gesproken werd op het festival. Deze verwachtingen zijn dan ook zonder twijfel waargemaakt. Met de nummers van haar nieuwste album ‘Sometimes I Might Be Introvert’ maakt ze iedereen aan het springen en meezingen.

Lees hier het hele verhaal van dag 2.

Dag 1

Vandaag is het dag 1 van het festival Down The Rabbit Hole. Het festival wordt geopend met acts als Jungle by Night, HAIM en Disclosure. Er wordt volop gedanst en de zon glinstert over het meer. 

Jungle by Night

Het festival wordt geopend door de vrolijke en dansbare Nederlandse funk/jazz band Jungle by Night. Deze negen Amsterdamse artiesten maken iedereen meteen aan het dansen, waardoor de eerste sfeer van het weekend wordt gezet. 

Het Idyllische veldje

Na de eerste optredens is het tijd om even bij te komen op het Idyllische veldje. Dit is een creatieve plek waar van alles te doen en ondernemen is. In het midden van het veldje wordt er volop geoefend met hoelahoepen.

Lees hier het hele verhaal van dag 1. 

Disclosure, Gorillaz, The War on Drugs en meer!

Het festival pakt na twee jaar weer net zoals andere jaren uit! Disclore, Gorillaz, The War on Drugs, BICEP (Live), Erykah Badu, HAIM, Moderat en The Smile prijken bovenaan de poster. Maar ook daaronder staat heel wat muziek om je vingers bij af te likken. Weet jij al wat je absoluut niet gaat missen? Bekijk het volledige programmaoverzicht.

Down The Rabbit Hole

Mis niks van het festival

Met zo veel moois is het onvermijdelijk: je moet een aantal moeilijke beslissingen maken. Ga je bijvoorbeeld voor een plekje vooraan bij Little Simz of toch liever naar Dry Cleaning? Wegdromen bij Erykah Badu of tot het einde zweten bij Afra b2b Serge? Bekijk hier het blokkenschema en maak je keuze!

Wil je up-to-date blijven? Download de app zodat je tijdens het festival altijd de juiste informatie bij de hand hebt en op de hoogte blijft van eventuele (programma)wijzigingen en belangrijke mededelingen. Download de app hier voor iOS en hier voor Android.

IntoNijmegen op Down the Rabbit Hole

Ook IntoNijmegen huppelt graag rond in de festivalgekte. Redacteur Lunya  van Wunnik schrijft van elke dag een leuk verslag over alle spannende gebeurtenissen op het festivalterrein. Fotograaf Henk Beenen legt alle vrolijkheid, dansjes én natuurlijk de artiesten vast. Als je erbij bent dan kun je heerlijk nagenieten met deze verslagen. Als je er niet bij bent dan kun je een klein beetje fomo krijgen.

Sfeer proeven - De verhalen uit 2019 en 2018

Praktische informatie

Wanneer: van vrijdag t/m zondag 3 juli 2022 vindt het programma plaatst
Openingstijden camping: donderdag 30 juni vanaf 12:00 uur tot maandag 4 juli 14:00 uur
Waar: Groene Heuvels in Beuningen
Vervoer: het terrein is bereikbaar met auto, fiets en motor. De makkelijkste en meest duurzame manier is met openbaar vervoer. Stap in Nijmegen in de trein naar Wijchen, vanaf daar kun je gratis gebruik maken van de pendelbussen.

Meer praktische informatie over het festival vind je hier.

Tickets voor Down the Rabbit Hole zijn helaas uitverkocht. Toch nog op zoek naar een ticket? Laat je konijnenpootje niet lichten! Pas op voor zwarthandel en koop je kaarten alleen via de officiële verkoopkanalen. Kijk voor meer informatie over zwarthandel op www.weetwaarjekoopt.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...