Down the Rabbit Hole 2019: dag 2

| Simone Vos

Dansend de dag door (in poncho) 

“Strek één been nu omhoog en kijk in de richting van je buurman- of vrouw”, de yogi in het midden van de koepel voor Studio Rabbit. Met haar stem begeleidt ze de vroege vogels die hier yoga doen. De hele ochtend door zijn er yogasessies, om de dag ontspannen te starten.


Rustig opstarten 

Aan de andere kant van het terrein, bij Teddy Widder, zorgen de elektronische deuntjes in combinatie met het dromerige stemgeluid van RY X ook voor een rustige start van de dag. Naar mate het optreden verstrijkt, ontwaakt het publiek meer en komt de opzwepende beat ook meer tot z’n recht. 


Whisky en bierwaalhalla’s

Op Down the Rabbit Hole kunnen bierliefhebbers hun hart ophalen in de bier-en cidertuin, en de whisky-fanaten in de Scotch Egg Club. Je treedt een compleet andere wereld binnen: een saloon met overal spiegelwanden en muurschilderingen. Hier nip je van je whiskycocktail of luister je naar het Schotse accent van de gastheer ter plekke. 


Dansen in de poncho 

Waar dag 1 met een stralende zon begon en de warmte bleef, loopt aan het einde van de middag het terrein vol met bezoekers in gekleurde poncho’s en geïmproviseerde regenjassen in de vorm van vuilniszakken. Ook bij The Roots bij de Hotot is de dansende massa gehuld in plastic regenbescherming. Maar het maakt eigenlijk allemaal niet meer uit, want de muziek is fijn en eenmaal met die poncho aan, geef je je gewoon over aan de sfeer en tuba-klanken van The Roots.


Fijne optredens

Op datzelfde podium staat een uur later Vampire Weekend met hun vrolijke, opzwepende deunen. De Paul Simon-achtige stem van zanger Ezra Koenig begeleidt de ondergaande zon op de achtergrond. Gitaarsolo’s, percussie en hits als A-punk maken het optreden een fijn geheel. 

Voor de liefhebbers sluit de dag af met Underworld, met uiteraard Born Slippy en een denderende lichtshow. Down the Rabbit Hole maakt ook dag 2 zo helemaal compleet. 
 

Fotografie: Tycho van Dijk

Dit vind je misschien ook leuk