Dag 2

Down the Rabbit Hole 2019: dag 3

| Simone Vos

Muzikale hoogtepuntjes en voetbalsferen op dag 3 van Down the Rabbit Hole

‘Dit is mijn derde optreden in 36 uur, dus ik ben aan de alcohol en drugs’, lacht singer-songwriter Laura Pergolizzi, ook wel LP. Ze opent de dag op Hotot met haar aanstekelijke nummers. Het is nog niet erg druk, maar het is ook nog vroeg. LP, gekleed in een beige broekpak, afgemaakt met hoedje en zonnebril, zet een mooi optreden neer met haar zuivere stemgeluid. Wanneer ze Lost On You inzet, is het publiek inmiddels helemaal ontwaakt en iedereen brult lekker mee.

Arlo Parks

Een compleet andere, heel intieme sfeer is bij Arlo Parks bij podium Bossa Nova te vinden. Het 18-jarige meisje in roze broekpak zorgt ervoor dat iedereen stil en geconcentreerd zit te kijken. Ze is energiek en toch rustig. Ze voert je even helemaal mee in het moment. Je kunt niet anders dan kijken, luisteren en het liefst je ogen dicht doen. Ze wisselt haar rustige nummers af met rap, maar dan altijd nog de easy listening-muziek erbij op de achtergrond.

Vrouwenvoetbal

Down the Rabbit Hole staat in het teken van muziek, veel muziek. Maar vandaag is ook een heel aantal bezoekers in een andere sfeer. Oranje shirtjes en sjaals poppen her en der op, want het WK Vrouwenvoetbal wordt ook live uitgezonden. De bamd Beirut heeft afgezegd, waardoor op hoofdpodium Hotot het WK op de grote schermen te zien is.

Dijk van een stem

De uitzending concurreert met Aurora, die rond dezelfde tijd in Teddy Widder staat. Ze lijkt zo lieflijk en engelachtig met haar zachte stem en witte haar, maar als ze eenmaal begint te zingen, dan staat er een zangeres met een dijk van een stem. “Het lijkt wel een mix van Oscar and the Wolf, Florence and the Machine en Enya”, merkt een bezoekster op. “Ik vind haar echt heel goed.” De muziek van Aurora zet vooral ook aan tot dansen met grote gebaren: zwiepende armen en hoofden die heen en weer deinzen op de maat, alsof mensen in een soort trance raken. Aurora behoort toch wel echt tot een van mijn hoogtepunt van Down the Rabbit Hole!

Lekker met de meiden

Terug naar Hotot, waar het inmiddels net rust is. Voor de gelegenheid geeft zangeres Merol even een intermezzo. Wanneer ze Lekker Met de Meiden inzet, zingt de ene (jonge) helft van het publiek enthousiast mee en de andere helft (wat ouder) kijkt wat vertwijfeld om zich heen. Bij de start van de tweede helft zit iedereen weer op één lijn: winnen!

Down the Rabbit Hole: even alles loslaten

Ook al wordt USA uiteindelijk wereldkampioen, het gevoel van saamhorigheid is op het festival duidelijk voelbaar. Niet alleen bij het kijken van voetbal, maar ook bij de optredens en de verschillende podia en bars. Er hangt het hele weekend een ontspannen sfeer. Dat in combinatie met de vele toffe optredens, diverse plekken om even lekker te zitten, de omgeving en het (meestal) fijne zonnetje, maakt Down the Rabbit Hole een mooie plek om je eventjes een weekend onder te dompelen en alles los te laten.

Fotografie: Simone Vos en Tycho van Dijk

Dit vind je misschien ook leuk