December: feestmaand

December is aangebroken: dé feestmaand waarin Nijmegen eens flink uitpakt! Geniet tijdens de Nijmeegse Winterweken van een prachtige lichtsculpturenroute, bekijk de mooiste kerstfilms in de bioscoop of shop de leukste cadeaus bij Nijmeegse ondernemers.

Nijmeegse Winterweken

Gezelligheid, sfeer, mooie verlichting: je vindt het allemaal in binnenstad van Nijmegen deze winter. Van 16 december t/m 7 januari is de stad prachtig aangekleed met kerstverlichting én acht indrukwekkende lichtsculpturen. Inclusief Romeinse quiz, straattheater, kinderprogramma in de Stevenskerk, een nieuwjaarsdip in een echt Romeins badhuis en een lichtjesoptocht met het Amalia Kinderziekenhuis.

Lees meer

Cultuur snuiven

De feestmaand december staat voor samenkomen en genieten van bijzondere ervaringen. Daarom is er ook genoeg te beleven op het gebied van cultuur in Nijmegen, juist in december. Neem lekker plaats in een theater- of concertstoel en geniet van een ontspannen avondje cultuur snuiven. Of duik de bioscoop in voor de mooiste decemberfilms!

Shoppen in Nijmegen

Het leukste aan december is het kopen van cadeautjes. Voor vrienden en familie, maar ook voor jezelf! Ga de binnenstad in om de shop-a-holic in jezelf los te laten, en maak er meteen een gezellig uitje van met een kopje koffie, donker biertje of een oliebol! Wie verras jij met een cadeautje van Nijmeegse bodem?

Feest van Licht

Tijdens het Feest van Licht van 16 december t/m zondag 7 januari wordt het bijzondere erfgoed van Museumpark Heilig Landstichting Orientalis in de schijnwerpers gezet. Het perfecte decor dus voor een heel bijzondere (avond)wandeling. Dit jaar opnieuw met een vernieuwde lichtroute, aangevuld met theater, ambachtenmarkt, speurtochten en een meditatieve wandeling door het lichtlabyrint.

Lees meer

Ga erop uit!

Nederland heeft verschillende seizoenen met allemaal hun eigen charme. Nu is het heerlijk om een frisse neus te halen op een winterse dag. Wandel een ommetje langs de mooiste plekjes in de buurt of volg de route van The Walk of The Town en bekijk dé bezienswaardigheden van Nijmegen. 

De Romeinse Geschiedenisquiz

Tijdens de Nijmeegse Winterweken doe je de gratis Romeinse Geschiedenisquiz voor (jong-)volwassenen of kinderen tussen 4 en 10 jaar. Via een gratis app op je mobiel (downloaden kan vanaf begin december) scan je de QR codes langs de route, test je jouw geschiedeniskennis en beantwoord de quizvragen, terwijl je onderweg geniet van al het moois in de binnenstad. Zijn jullie het snelste? Dan maak je kans op een toffe prijs: de Lokale Bon van Nijmegen!

WijnSpijs wandeling

Wandel jij op 3 december mee langs de leukste restaurants van de stad? Loop mee met de WijnSpijs wandeling langs zes hippe restaurants van Nijmegen, zoals Barrika, Tres Tintas en Frappant, waar je de meest fantastische wijn-spijs combinaties gaat proeven. Laat je verwennen met een écht en complete restaurantervaring en loop deze heerlijke wandeling met behulp van de gratis WijnSpijs App.

Lees meer

Oliebollen kopen

Het einde van het jaar is in zicht! En hoe luid je het nieuwe jaar het beste in? Ja juist, met oliebollen.  Wij geven jou de tips waar je oliebollen haalt in Nijmegen. Haal ze bijvoorbeeld bij DeniesOliebollenkraam Bianca of Banketbakkerij-Chocolaterie Looijenga. Daarnaast zijn er ook veel tijdelijke oliebollenkramen op de Sint Jacbobslaan, de Graafseweg en het winkelcentrum in Dukenburg. 

Dit vind je misschien ook leuk...