December: feestmaand

Er zijn weer maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Maar dat mag de pret niet drukken in de feestmaand december! Je kunt tijdens de Nijmeegse Winterweken nog genieten van een prachtige lichtsculpturenroute, naar de bioscoop gaan voor de leukste kerstfilms of shoppen bij Nijmeegse ondernemers.

Uiteraard worden de meest actuele coronamaatregelen in acht genomen, zodat iedereen veilig kan deelnemen aan de activiteiten. 

Nijmeegse Winterweken

Gezelligheid, sfeer, mooie verlichting: je vindt het allemaal in binnenstad van Nijmegen deze winter. Van 18 december t/m 9 januari is de stad prachtig aangekleed met kerstverlichting én acht grootste indrukwekkende lichtsculpturen. De lichtsculpturen vormen de Nijmeegse Winterweken dé route door de stad die je wilt lopen, en onderweg kom je van alles tegen!

Cultuur snuiven

De feestmaand december staat voor samenkomen en genieten van bijzondere ervaringen. Daarom is er ook genoeg te beleven op het gebied van cultuur in Nijmegen, juist in december. Ben je niet zo van de wandelingen? Neem dan lekker plaats in een theater- of concertstoel en geniet van een ontspannen avondje cultuur snuiven. Dit is er te doen in cultureel Nijmegen. 

Bovendien is december dé maand om eens flink te werken aan je filmrepertoire. Duik de bioscoop in voor de mooiste decemberfilms of organiseer thuis een filmmarathon! 

Shoppen in Nijmegen

Het leukste aan december is het kopen van cadeautjes. Voor vrienden en familie, maar ook voor jezelf! Wie wil je verrassen met een geurtje, doosje bonbons, bordspel, ketting of zomaar een leuk kleinigheidje? Of ben je zelf nog op zoek naar een lekkere winterjas of dat perfecte paar handschoenen? Shop de leukste cadeautjes in Nijmegen! Ga je last-minute kerstshoppen? Dan is het handig om te weten wat de openingstijden tijdens de feestdagen zijn. 

Als de fysieke winkels door strengere maatregelen moeilijker bereikbaar worden, hebben gelukkig veel Nijmeegse ondernemers ook een online webshop.

Feest van Licht

Tijdens het Feest van Licht van 18 december 2021 t/m 9 januari 2022 wordt het bijzondere erfgoed van Museumpark Heilig Landstichting Orientalis in de schijnwerpers gezet. In het hoofdgebouw is een kerststallententoonstelling te zien met de prachtige kerststallen uit de collectie Houtzager en het kerstdiorama van Fred van de Zwet en Roel van der Dulk. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken! Kijk voor meer informatie op www.feestvanlicht.nl.

Ga erop uit!

Nederland heeft verschillende seizoenen met allemaal hun eigen charme. Nu is het heerlijk om een frisse neus te halen op een winterse dag. Wandel een ommetje langs de mooiste plekjes in de buurt of volg de route van The Walk of The Town en bekijk dé bezienswaardigheden van Nijmegen. 

Ontdekkingsroute

Tijdens de Nijmeegse Winterweken is er bovendien een speciale ontdekkingsroute voor kids gemaakt. Zij kunnen aan de hand van een opdrachtenboekje met Spik en Span van alles leren over spreekwoorden terwijl ze de stad ontdekken, de mooie objecten bekijken en kennis maken met vele ondernemers uit Nijmegen.

Ook de quizroute voor volwassenen is een aanrader. Test jouw spreekwoordenkennis middels de Nijmeegse Winterweken CityQuiz app op je mobiel. Ga eropuit met vrienden, familie of jouw gezin, doe samen de quiz, scan de borden langs de route waarna je de quizvragen beantwoord terwijl je onderweg geniet van al het moois in de binnenstad. Maak ook nog eens kans op een lokale prijs: de Nijmeegse lokale bon, te besteden bij meer dan 80 winkels in de stad.

WijnSpijs Wandeling Nijmegen

Wandel jij op 5 december 2021 mee langs de leukste restaurants van de stad? Loop mee langs zes hippe restaurants van Nijmegen, zoals Glaswerk, MikMak en Barrika, waar je de meest fantastische wijn-spijs combinaties gaat proeven. Laat je verwennen met een écht en complete restaurantervaring en loop deze heerlijke wandeling met behulp van de gratis WijnSpijs App.

Dit vind je misschien ook leuk...