December: feestmaand

Inmiddels zijn er vergaande maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Maar dat betekent niet dat je helemaal niks kunt doen in de feestmaand december. Je kunt kerst in huis halen, het theater induiken of een heerlijk ommetje maken!

We vragen bij een eventueel bezoek van winkel of evenement gepaste afstand tot elkaar te houden, geadviseerd wordt 1,5 meter.

Nijmeegse Winterweken

Lichtjes, gezelligheid, activiteiten: velen hebben juist dit jaar extra behoefte aan kerstsfeer. Dat brengen de Nijmeegse Winterweken deze kerstvakantie! Van 19 december 2020 t/m 3 januari 2021 zijn er diverse activiteiten die je coronaproof kunt doen in de Nijmeegse binnenstad. Het volledige programma verschijnt binnenkort hier online.

Bekijk hier de aftermovie:

Shop cadeautjes

Het leukste aan december is het kopen van cadeautjes voor jezelf, maar vooral voor iemand anders! Wie wil je verrassen met een geurtje, doosje bonbons, bordspel, ketting of zomaar een leuk kleinigheidje? Een vriend, je oma of collega? Shop de cadeautjes bij de Nijmeegse ondernemers! 

Let op: er wordt nog steeds geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven en een mondkapje te dragen in openbare ruimtes. Gelukkig hebben veel Nijmeegse ondernemers een online webshop.

Wil je toch naar de binnenstad? Houd dan rekening met de drukte rond te feestdagen en plan je bezoek. Veel winkels zijn ook langer open en zo heb je meer ruimte om op een rustig moment te shoppen. Wil je weten welke dagen de winkels langer open zijn? Bekijk dan de openingstijden tijdens de feestdagen.

 

Cultuur snuiven

De feestmaand december staat voor samenkomen en genieten van bijzondere ervaringen. En hoewel dit jaar alles anders is, heeft cultureel Nijmegen toch een prachtig aanbod! Of je nu liever thuis blijft of juist graag de deur uitgaat, er is genoeg te doen. 

Dit is er te doen in cultureel Nijmegen

Duik het theater in

De StadsschouwburgLUX en de Lindenberg bieden veel mooie, ontroerende en indrukwekkende voorstellingen aan. Hier een aantal voorstellingen die deze maand op de planning staan:

  • AMAZING ASIA: Azië, het grootste, meest drukbevolkte en misschien ook wel meest fascinerende continent, vormt de inspiratiebron voor het nieuwe Introdans-programma AMAZING ASIA.
  • Rosa da Silva: lach 17 december met haar eerste avondvullende cabaretvoorstelling, waarin ze je meeneemt naar 1995. 
  • Jansen & de Boer: 20 december is er een muziekale kindervoorstelling (vanaf 4 jaar) met poppen. 

Haal kerst in huis

In sommige Nijmeegse huizen zie je buiten de kerstlichtjes al hangen en binnen de kerstboom staan. Super gezellig en sfeervol, en ook jij kunt kerst in huis halen! Kerstballen, kerstslingers, kaarsen, lampjes en meer... je haalt het bij winkels zoals: Flying Tiger, Søstrene Grene, HEMA, Action, Home Stock, TK Maxx, Xenos en Primark

Wandel een ommetje

Nederland heeft verschillende seizoenen met allemaal hun eigen charme. Nu is het heerlijk om een frisse neus te halen op een winterse dag. Wandel langs alle bezienswaardigheden met de route van Walk of the Town. Of ken je bijvoorbeeld al de gigantische muurschildering van graffitikunstenaar Jochem van der Weg in Bottendaal? En wist je dat de zwerfstenen bij de Oostkanaaldijk oorspronkelijk Scandinavië komen? Je komt er langs tijdens onze Nijmeegse Ommetjes.

Bekijk de routes

Dit vind je misschien ook leuk