Boels Ladies Tour

Boels Ladies Tour racet door Nijmegen

| Ted van Aanholt

De Boels Ladies Tour is een zesdaags fietsevent en wordt gereden door wielrensters aan de wereldtop. In het slotweekend voerden twee etappes door Nijmegen! 7 september finishten de fietsers in Nijmegen, om op 8 september weer vanuit Nijmegen te vertrekken. Fotograaf Ted van Aanholt had zijn camera in de aanslag. 

Het was flink druk aan de start van de Boels Ladies Tour op de Grote Markt in Nijmegen. Na het startsein ging het peleton op weg via de Lange Hezelstraat.

Benieuwd welke wielrensters voorbij flitsten en welke vrouwen aan de top van het klassement staan? Op het podium op de Grote Markt kwamen de wielrensters in beeld.

Hier zie je wereldkampioen Anna van der Breggen (helemaal links), Europees kampioen Amy Pieters (midden) en de uiteindelijke winnaar en drager van de leiderstrui: Christine Majerus (tweede van rechts).

Ook de bekende Nederlandse wielrenster Annemiek van Vleuten fietst mee.

De geëmotioneerde Roxane Knetemann reed zondag haar laatste koersrit als prof. Ze deed zeker voor de 12e keer mee aan de Boels Ladies Tour.

Chiara Consonni (tweede van rechts) won de etappe van Nijmegen naar Arnhem. Na afloop was ze extreem blij en verrast met haar overwinning.

Etappewinnaar Chiara Consonni begint hier aan haar rit.

Tot slot hier nog eens de winnaar van het klassement: Christine Majerus.

Sportevenementen in Nijmegen

Zin om binnenkort meer sporters in Nijmegen aan te moedingen? Er staan een aantal hardloopevenementen voor de deur, zoals de Bruggenloop (18 sept), City Trail Nijmegen (3 nov) en de Zevenheuvelenloop (17 november).

Eerst nog even nagenieten van het wielrennen? Gelukkig hebben we nog meer sfeerbeelden achter de hand:


Foto's: Ted van Aanholt

Dit vind je misschien ook leuk