5x Leuke dingen om te doen voor jongeren in Nijmegen-Oost

De jongerenwerkers van Bindkracht10 zijn er voor alle jongeren (onder de 23 jaar) uit de wijk. Ze ondersteunen jou bij al je talenten, vragen en ideeën. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd waar jij naartoe kunt gaan. Benieuwd wat er in welke wijk te doen is? Deze keer geeft jongerenwerker Adil el Helali uit stadsdeel Nijmegen-Oost de tips!

Adil el Helali

Adil el Helali werkt bij Bindkracht10 als jongerenwerker. Hij organiseert verschillende activiteiten en begeleidt jongeren. Daarnaast is hij werkzaam op Montessori College Kwakkenberg. Adil ziet dat de jeugd een handje hulp nodig heeft bij de dingen waarmee ze thuis niet kunnen komen. Daarom vindt hij het werk zo leuk. Hij helpt graag jongeren met hun persoonlijkheid en ontwikkelingen.

Wat is het leukste aan stadsdeel Nijmegen-Oost?

“Het gebied is zo groot, daardoor heb je diverse doelgroepen. Elke groep is uniek en vraagt om een andere manier van toenadering,” vertelt Adil.

De vrijheid die Bindkracht10 geeft aan de jongerenwerkers om op hun eigen manier – binnen bepaalde kaders – met jongeren te werken, vindt Adil erg fijn.

De tips van Adil

Tip 1. Esdoornplein

Esdoornplein is een locatie waar je verschillende sporten kunt beoefenen zoals voetbal, basketbal en tafeltennis. Daarnaast is er ook een kleine skatebaan. Zin om te chillen? Ga dan hier naar de JOP (Jongeren Ontmoetings Plaats). 

Tip 2. Jongerencentrum Exposure 

Jongerencentrum Exposure vind je in het Ark van Oost gebouw. Het is geopend op maandag- en vrijdagavond van 20:00u tot 23:00u. Je kunt hier op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Er is genoeg om je te vermaken! Je kunt bijvoorbeeld spellen spelen op de Playstation en tafeltennissen.

Tip 3. Limospark 

In de wijk van Hengstdal vind je het Limospark, een mooi en groot park. Lekker ontspannen wandelen, fanatiek sporten, of een leuk boek lezen als het lekker weer is. Het kan hier allemaal! Wanneer neem jij een bezoekje aan het Limospark?

Tip 4. Skatebaan Julianapark

Kom chillen bij skatebaan Julianapark! Je kunt hier goed je tricks oefenen, maar natuurlijk kan je hier ook gewoon komen om te chillen met leeftijdsgenoten. Het is een populaire plek met een goede sfeer. Jong en oud is hier welkom!

Tip 5. Beweegtuin 

Fit blijven en lekker bewegen, dat kan in de beweegtuin! Deze plek is perfect om calisthenics te beoefenen: een fysieke sport die zich richt op training met behulp van je eigen lichaamsgewicht als weerstand. Je vindt de beweegtuin tussen Montessori College en het Erica Terpstra zwembad.

Bindkracht10 zet zich al meer dan 50 jaar in voor mensen. Niet alleen voor jongeren maar voor alle inwoners in Nijmegen organiseren zij diverse activiteiten. In elke stadsdeel in Nijmegen kun je ze vinden. Wil je weten of ze iets voor jou kunnen betekenen? Kijk op bindkracht10.nl.

Meer weten over Adil? Neem contact met hem op.

Dit vind je misschien ook leuk...