Wat te doen in Nijmegen - 29 juni t/m 5 juli

1. Eten in de brouwerij

De bierbrouwers van Nevel nodigen regelmatig chefs uit om te komen koken bij hun locatie op het Honigterrein. Dit weekend is het Amsterdamse plant-based restaurant Yerba te gast. Je kunt je laten verrassen met 4 gangen vol bijzondere gerechten en natuurlijk krijg je overal een passend bier van Nevel bij.

 Eten in de brouwerij met Yerba is te reserveren op zaterdag 4 en zondag 5 juli.

 

2. Het Lindenberg Theaterweekend

De deuren van de Lindenbergzaal gaan voor het eerst weer open! Tijdens het Lindenberg theaterweekend kun je daar kijken naar cabaret van Rayen Panday, jeugdtheater van Hippe Gasten of een voorstelling van amateurtheatergroep PIT. De voorstellingen zijn een proef om te kijken hoe Lindenberg weer open kan, dus hopelijk komt er in de toekomst weer meer programma!

Het Lindenberg Theaterweekend vindt plaats van 3 t/m 5 juli.

 

3. Yoga aan het Waalstrand

De Kaaij moeten we dit jaar helaas missen, maar gelukkig wordt de pijn op een aantal manieren verzacht. Gezellig borrelen onder de Waalbrug kan op het zomerterras van Opoe Sientje en vanaf deze week zijn er ook weer yogalessen op het Waalstrand met een mooi uitzicht over het water. Net als voorheen bij de Kaaij!

De lessen worden op maandag, dinsdag en donderdag gegeven bij Opoe Sientje.

 

4. Roosje ontwaakt: The Hubschrauber

Fan van Radiohead, dEUS of The National? Dan kun je de muziek van de Nijmeegse band The Hubschrauber vast ook waarderen. Zaterdag spelen ze een knallende seated show in Doornroosje. De 1,5 meter afstand wordt gehanteerd. Mals je met iemand uit hetzelfde huishouden komt, kun je met het speciale duo-ticket toch gezellig samen zitten.

The Hubschrauber speelt zaterdag 4 juli in Doornroosje.

 

 

5. Het Nijmegen van vroeger

In de nieuwe expositie ‘Nijmegen, zo mooi als het was’ komt de Nijmeegse benedenstad van vroeger tot leven. De grote foto’s die Kees Moerbeek met de hand heeft ingekleurd geven een inkijkje in het stadsleven van 1860 tot 1954. Sommige straatjes zul je nog herkennen, maar de kans is groot dat je nog nooit van het 19e eeuwse kasteel Bat-Ouwe-Zate hebt gehoord. De interessante tentoonstelling is gratis te bezoeken in de Mariënburgkapel.

‘Nijmegen, zo mooi als het was’ is vanaf 1 juli te zien in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

 

Dit vind je misschien ook leuk: