Expositie: Nijmegen, zo mooi als het was

In de expositie “Nijmegen, zo mooi als het was” door Kees Moerbeek komt de oude benedenstad weer helemaal tot leven. Van 1 juli tot en met 26 juli 2020 presenteert het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis prachtige impressies van de Nijmeegse Benedenstad van 1860 tot 1954 op groot formaat. Sta nog eens stil voor het kolossale kasteel Bat-Ouwe-Zate dat de steenrijke Franciscus Hallo op de Lindenberg liet bouwen, of waan je samen met Emile Selbach, de gewichtigste hotelier van Europa, op het Valkhofplein of in de Grotestraat waar Corona toen ook al het straatbeeld beheerste… of neem een kijkje in tal van oude gasjes en straatjes. Raak ontroerd door het schitterende panorama van de Waalkade van anderhalve eeuw geleden.

Kees Moerbeek is bekend van zijn films en reconstructies van oud-Nijmegen, bijvoorbeeld Hendrick Heuck en de gierbrug, over Kasteel Hallo en over het oude spoorwegstation van Nijmegen.

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld en ingezet om de expositie- en activiteitenaanbod nog aantrekkelijker te maken. Kijk hier voor actuele openingstijden. Je vindt het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis op het Mariënburg 26, in het hartje van Nijmegen.

Indien je in de coronarisicogroep valt en een bezoek wilt brengen aan de expositie, neem dan contact op via huisnijmeegsegeschiedenis@nijmegen.nl. Zij zullen in samenspraak een veilig en passend moment zoeken voor je bezoek. Het pand is rolstoeltoegankelijk. Wens je ondersteuning bij je bezoek, neem ook dan contact op via bovenstaand e-mail adres.
 

Dit vind je misschien ook leuk